Büyükada’daki Loc’Ada, şimdi de denizi doldurmaya başladı!

Büyükada’daki Loc’Ada, şimdi de denizi doldurmaya başladı!
Yayınlama: 15.05.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:18
A+
A-

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, kaçak olarak yapımı sokağa çıkma yasağında da hız kesmeden devam eden Loc’ada adlı mekanda kurulan çilingir sofrasında görüntülenmiş, görüntüler Adalıların tepkisini çekmişti.

Büyükada'daki Loc'Ada şimdi de denizi doldurmaya başladı!

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’ün kaçak olarak yapımına tam gaz devam eden ve kendisi tarafından kanuni işlem yapması gereken, Büyükada’daki Loc’ada adlı mekanda çilingir sofrası kurmuş, görüntüler Adalıların tepkisine neden olmuştu. Böylece bu mekanın kaçak olarak kıyı kanununu hiçe sayarak sokağa çıkma yasağında dahi fütursuzca devam ediyor olmasının arkasında kimin olduğunun da ortaya çıktığını daha önceki haberlerimizde anlatmıştık

Kıyı Kanunu hiçe sayılıyor!

Maden Mahallesi’nde Loc’Ada adlı plaj işletmesinin kıyı kanununu hiçe sayıldığı ve inşai faaliyetlerin tam gaz devam ettiği ve inşaat alanına gemi gemi çimento geldiğini belirtmiş ve yasa dışı olan bu yapılaşmanın durdurulup yapanlar için kanuni işlemin başlatılması gerektiğini belirtmiştik. Sonuç; Loc’Ada adlı mekanın sahiplerinin şimdi de denizi doldurarak kendilerine milyonlarca lira rant kazandığı iddiası…

Milli Emlak arazisine de tecavüz edilen ve Darıca’ya doğru ilerleyen kaçak çalışmaların sokağa çıkma yasağı olduğu günlerde de devam etmesi dikkat çekmiştik. Ayrıca binanın yenilenme işi imar affıyla oldu ise buna müsaade edenler imar affını bahane edip bu bina yenilemelerini yaptırmaları suç mu değil mi? Diye sormuştuk.

Büyükada'daki Loc'Ada şimdi de denizi doldurmaya başladı!

Pansiyon ruhsatı verilmiş

Ortağının Adalar Belediye Başkan yardımcısı Engin Çelik’in olduğu iddia edildiği plaja birde pansiyon ruhsatı verilmişti. Anayasa’nın 43. maddesi ile başlayıp, Kıyı kanunu ve bağlı yönetmelikler ile devam eden mevzuat bütünü, öncelikle kıyı alanlarının kamuya ait olduğunu, bu alanlarda mülkiyet oluşturulamayacağını ve herkesin serbestçe kullanımına açık olması gerektiğini düzenler. Kültür ve Turizm Bakanlığı Hukuk Müşavirliğinin görüşüne göre tamamı SİT alanı olan Adalar ilçesinde imar barışı kapsamında yapılan tüm müracaatların 2863 sayılı yasa bakımından kabul görmediği bilinmekte.

Denizi doldurmaya başladı

Loc’Ada adlı mekanda yapılanların yanında birde bu mekanın sahipleri tarafından denizin doldurulmaya başlandığı iddiası ve ortağı olduğu iddia edilen Adalar Belediyesi Başkan Yardımcısı Engin Çelik’in bu işlere göz yumduğu gelen bilgiler arasında. Ey Koruma Kurulu sen ne iş yapasın? Ey KUDEB sen ne iş yaparsın? Ey Adalar Belediyesi İmar Müdürlüğü sen ne iş yaparsın? Bu mekanla aranızda ne gibi bir menfaat ilişkisi var?

‘Biz yaptık neyse cezamı öderiz’, ‘Nasıl olsa biz bu izni alırız’ şeklindeki zihniyeti aslında ülkemizde ‘Yapanın yanına kâr kalır’ anlayışının tipik bir örneğini oluşturuyor. Adaların gerçekten coğrafyası, kıyıları değişiyor. Adaların her yerinde benzer durumlarla karşılaşmak mümkün. Sorun sadece coğrafyanın değiştirilmesi, denizden arsa kazanılması değil, çok ciddi olarak ekolojik dengenin bozulmasına dair de bir sıkıntı var. Az bir cezayı göze alan mekan sahipleri milyonlarca değerinde bir arsayı kazanıp bunun üstünden kendilerine rant elde ediyorlar. İşte Heybeliada’nın kıyı şeridinde son zamanlarda kabadayı zihniyetinde suç örgütleri gibi hareket eden şahısların kanuna aykırı işlem yaptığı sahil şeritleri.

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. dalgıç dedi ki:

    Hani kudeb buraya çıkartma yapmıştı,bilmem kaç tane teknik uzman inceleme yapmıştı,demekki buna da bir kılıf bulmuşlar,1 seneden beri engin in sırt çantasını en çok burası dolduruyor,biraz da araba meydanındaki ortağı ismail takviye yapıyor.Dikkat o çantadakiler ile beraber seni de alırlar.Sonra da biz bir çatı söküp,bir iskele yapıp birde 2 tane kaya kırınca kıyameti koparıyorlar.