Büyükada’daki Nizam Caminin inşaatına 1 sene sonra başlanıyor

<strong>Büyükada’daki Nizam Caminin inşaatına 1 sene sonra başlanıyor</strong>
Yayınlama: 08.12.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:11
A+
A-

Depreme dayanıksız olduğu için yıkılıp yeniden yapılması gereken Nizam Caminin inşaatına 1 sene sonra başlanıyor

İBB Başkanı İmamoğlu, geçen yıl Büyükada’ya yaptığı bir ziyaret sırasında, depreme dayanıksız olduğu tespit edilen Nizam Camii’de de incelemelerde bulunmuştu. Bu talimattan sonra aradan 1 yıl geçmesinden sonra caminin yapımına nihayet başlanacak.

İBB Yapı İşleri Müdürlüğü’nün, Büyükada Nizam Cami İnşaatı için açtığı ve 5 geçerli teklifin verildiği ihale sonuçlandı. Sözleşmesi 5 Aralık 2022 tarihinde imzalanan ihaleyi, Mavva Yapı Proje İnşaat San. Ve Tic. Ltd. Şirketi, 13 milyon 750 bin TL’ye üstlendi. İmzalanan sözleşmeye göre Cami inşaatı 30 Kasım 2023 tarihine kadar tamamlanacak.

Engin Çelik engellemeye çalışmıştı

Büyükada’da yıkılıp yeniden yapılacak olan Nizam Camisinin işlemleri sürerken cami yapılana kadar geçici prefabrike mescit yapılma teklifi, Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik engeline takılmıştı.

Bilindiği üzere Büyükada Nizam Mahallesi’nde bulunan Nizam Cami, İBB tarafından yıkılıp yeniden yapılacak. Nizam Camii’ndeki işlemler sürerken Adalar Kaymakamı Dr. Mustafa Ayhan, Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik’e, yıkılıp yeniden inşa edilecek olan Nizam Camii’nde dini vecibelerini yerine getiren vatandaşlarımızın mağdur olmaması için Nizam Camisine yürüyerek üç dakika mesafede bulunan ve Milli Emlak’a ait olan yerin geçici olarak prefabrike bir mescit yapılarak vatandaşların hizmetine sunulmasını önermiş ancak teklif Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik tarafından reddedilerek, güvenlik şeridiyle kapatılıp girilmez tabelası konularak mescit yapılması engellemeye çalışılmıştı.

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.