Büyükada’daki yalıların lağımı denize mi akıyor?

Büyükada’daki yalıların lağımı denize mi akıyor?
Yayınlama: 28.07.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:16
A+
A-

Büyükada’daki sahil şeridinde bulunan yalıların lağımının denize akıtıldığı öne sürüldü. Akşam saatlerinde denizden gelen keskin lağım kokusu ise bu iddiayı güçlendirir nitelikte.

Sadece Büyükada değil, bütün Adalar’da sahil şeridinde bulunan yalıların bazılarının lağımının bilerek denizi akıtıldığı gelen bilgiler arasında. 2500-3000 TL masraf yapıp evinin bahçesine vs. pompa taktırmayan bazı yalı sahipleri akşam olunca lağım sularını denize bilerek boşalttığı belirtiliyor.

Adalar’da bir çok yalının bahçesinde foseptik çukurları var. Foseptiğe bir pompa koyup ta kanala basmaktansa geceleyin denize boşaltıyorlar. Bunu bazı plajlarda yapıyor. Milyon dolarlık evler burada oturanlar, belli bir sınıfın üzerinde insanlar kalkıp ta böyle bir vicdansızlığı nasıl yapıyorlar anlaşılır gibi değil.

Bu kişiler güçlü insanlar, kurumlar bunlara bulaşmaktan korkuyorlar. Hepsi için söylemiyoruz. Anlayan anladı. Hatta Büyükada’daki tarihi Kadınlar Manastırını katledip üzerine önce plaj kuran sonrada Adalar Belediyesini artık nasıl ikna ettilerse plajın içine otel kuran bir plajında pisliklerini denize boşalttığı öne sürülüyor! Ondan sonra Marmara’da müsülaj var. Tabi olur. Marmara suyunun incelemesinde fosfat çıkıyor. Fosfat nerede var? Deterjanda var. Böyle vicdansızlar olduğu müddetçe müsilajın önüne geçilemez.

Büyükadalılar ise “saat 22.00/23.00 sıralarında bir koku geliyor anlatılır gibi değil. O zaman anlıyoruz biri gene denize lağımını boşalttı. Çocukları Howard’da okur ama pisliklerini denize boşaltırlar bu nasıl bir vicdandır” dediler. Her yıl aynı sorunu yaşadıklarını söyleyen vatandaşlar, yetkililere seslendi. Sahilin içler acısı hali ve denize akan lağım suyuna çözüm bulunmasını isteyen vatandaşlar: “Her yıl aynı sorunu yaşıyoruz. Denize lağım suyu boşaltıyorlar. Bu lağım suyu denize akıyor. Sağlığımızı düşünen yok mu?‘” diyerek tepki gösterdiler

Büyükadalı bir hemşehrimiz: “Artık birileri buraya el atmalı. Yoksa ileride Adalar diye yer kalmayacak. Dehşet şekilde doğa zarar görüyor. Hiç kimse hiçbir şekilde konuyla ilgilenmiyor. İki çocuğun denize girip eğlenmesi ya da şurada kayığını bağlayan balıkçıların rahatlıkla denize girip çıkmaları için uygun bir ortam olması lazım. Bilhassa gece lağım kokusundan oturamıyorsun.” diye konuştu.

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.