CHP’li Adalar Belediyesi sanatçıyı kapının önüne koydu

CHP’li Adalar Belediyesi sanatçıyı kapının önüne koydu
Yayınlama: 01.06.2024
A+
A-

Mimarsinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykeltraş bölümü mezunu Ali Alizade, bir önceki CHP’li belediyenin oluruyla kullandığı, sanat eserlerini imal edip ücretsiz bir şekilde Adalıların hizmetine ve beğenisine sunduğu atölyesinden çıkartılıp kapının önüne koyulması büyük tepki çekti. Sanatçılar ‘‘Anlamsız davranış, sanata yapılan en büyük saygısızlıktır’’ dedi.


Şimdi size Anayasanın 64. maddesi’nden ve “Belediye görev ve sorumlulukları” başlığını taşıyan 14. maddesi’nden bahsetmeyeceğim bunları bir önceki haberde anlattık. Benim siz değerli okurlarımıza bahsetmek istediğim CHP’nin “Sosyal Demokrat Belediyelerde Kültür ve Sanat Sempozyumu” ve “CHP’nin Kültür Sanat politikası” ndan kısaca bahsedeceğim. Geniş olarak incelemek isteyen okurlarımız yazının sonudaki linklerden dökümanları indrilebilirler.


Sosyal Demokrat Belediyelerde Kültür ve Sanat Sempozyumu’nda şöyle deniyor: “Yerel yönetimlerin kent tiyatrosu, koro, orkestra, sanat galerisi, kent müzesi, sanat atölyesi, sanat kursları vb konularda gerekli çalışmaları yapması için güçlendirmelerini savunuyoruz.”


CHP’nin Kültür Sanat politikası ise, “Sanatçılarımızın yaratıcılıktaki özgürlüklerine müdahale edilmeyecek, tüm sanat dalları, kültürel gelişmenin önemli öğeleri olarak kabul edilerek sanatçılar korunacak, gerekli kamu desteği sağlanacaktır. Yerel yönetimlerin de kendi yörelerindeki kültür eserlerine sahip çıkmaları özendirilecek, Geleneksel sanatları ve sanatçılarımızı güçlendirmek için gerekli maddi ve manevi desteği sağlayacağız”… kültür-sanat ile ilgili bir çok önemli bilgiler paylaşılıyor.


Bunları ilke olarak karara bağlayacaksın ancak bir yerel yönetimine söz geçiremeyeceksin veya buradaki yöneticilerin partinizin aldığı kararları hiçe sayacak vaya partisinin aldığı kararlardan bihaber yöneticiler.


Basın açıklamasına gelirsek doğru olan yerler olsa da talihsiz bir açıklama diyebiliriz, şöyle ki; (Basın açıklamasının tamamını aşağı linten indirip okuyabilirsiniz)


Başkan yardımcısı avukat basın açıklamasında diyor ki; “atölye olarak tabir edilen alanın fiziken olarak çok kötü durumda ve çevre kirliliği yayar vaziyette olduğu görülmüştür.”


Daha sonrada açıklamanın sonunda: “belirli kişi veya grupların kendi ayrıcalıklı ve artık bir istismara dönmüş konforlu alanlarını terk etmek istememelerinden kaynaklandığını kamuoyuna saygıyla duyururuz” Açıklamanda alan çevre kirliliği yaratıyor diyeceksin, devamında konforlu alanlar diyeceksin! Samimiyetiniz sorgulanır…


Açıklmanın devamında: “31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşen mahalli idareler genel seçimlerinde mevcut belediye yönetimimiz göreve geldikten sonra, Adalılar için denize girilecek alanlarda mevcut kısıtlılık sebebiyle”… Doğru da diyor;


Ancak siz önce halkın olan sahilleri, kıyıları halkın ulaşımına kapatanlardan bir başlayın da sizin samimiyetinize bir inanalalım. Örnek, Adalar Belediyesi Meclis üyeniz bunlardan biri. Büyükada bulunan, hakkında bir çok dosya olduğu iddia edilen Loc’ada’nın sahibi CHP Meclis Üyesi İsmail Onur Balbinar.


Sol Haber’in haberi şöyle diyor: “İddiaya göre plajda bulunan Loc’ada adlı mekanın sahibi, CHP’li belediye meclis üyesi İsmail Onur Balbinar ve yardımcıları bölgeye giderek projelendirme çalışmalarında bulundu. Ancak ortada resmi bir belge, meclisten geçmiş bir proje ya da adım yok. Söz konusu mekan daha önce kaçak yapı inşalarıyla gündeme gelmiş, bölgede denizin doldurulduğu basına yansımıştı. (Loc’ada) Adada yaşayanlar mevcut alanın rantla ilişkilendirilmesinden endişe ediyor.” diyor.


Belediye Başkan Yardımcısı düzeyinde tebliği yapılan bu alanda eğer iddialar doğruysa bu şahısların ne işi var?


Alt tarafı plaj olan yerin üst tarafını da gece kulübü mü yapacaksınız yoksa vakıf arazisine, Büyükada’nın arka kesiminde bir plajın üst tarafında bulunan illegal bir şekilde kurulan çadırkent, otel odaları veya benzeri bir yer mi yapacaksınız?


Yazılanlar kaleme alınırken kendi partisi CHP’nin resmi web sitesinde yayınlanan CHP’nin Kültür Sanat Politikası’ndan, Anayasa’dan, Belediye Görev ve Sorumlulukları’ndan bihaber veya bilerek uymayan yöneticiler. Suçlu pisikoloji, haksızlıkları örtme girişimi artık ne derseniz deyin.

Adalar Belediye Başkan yardımcısının sanatçı için çevre kirliliği yaratıyor dediği alana bir bakalım, sanatçı mı kirlilik yaratıyor yosa Adalar Belediyesi mi kirlilik yaratıyor okurlarımızın takdirine bırakalım. Sanatçıya atların Striknin maddesiyle öldürüldüğü, belediyenin çöplük olarak kullanılan alanı gösterdiler…

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum
  1. Tayfun Tarlacı dedi ki:

    Adalar belediyesinin yöneticileri ortaokul mezunu dışarıdan liseyi bitirmiş cahil insanlardır. Okuyamazlar. Sanat nedir bilmezler. Bir tek denize dalabilirler onları da ağızlarıyla yaparlar.

  2. Behruz dedi ki:

    Adanın biraz daha iyi görünmesinin nedeni oydu. Onun sayesinde yabancılara gösterecek heykellerimiz oldu. Bu insanlar sanat ve güzellik hakkında hiçbir şey bilmiyorlar. Tek düşünebildikleri para ve bundan daha fazlasını nasıl kazanabilecekleridir.