Erdem Gül, değirmenin suyu nereden geliyor?

Erdem Gül, değirmenin suyu nereden geliyor?
Yayınlama: 13.04.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:18
A+
A-

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’ün eşinden boşandığı, tarafların mahkemeye sunulmak üzere bir boşanma protokolü imzaladığı iddia edildi.

Erdem Gül, değirmenin suyu nereden geliyor

Sabah gazetesi yazarı Koray Taşdemir’in haberine göre, Erdem Gül ile karısı Aslı Gül’ün boşandıkları ve boşanmadan önce aralarında protokol imzaladıkları öğrenildi. İmzaladıkları protokole göre Erdem Gül, karısına toplamda 450 bin TL maddi ve manevi tazminatın yanında her ay da 3 bin TL yoksulluk nafakası ödeyecek. Müşterek çocuk 2009 doğumlu Deniz GÜL ve 2005 doğumlu Sarp Güney GÜL’ ün velayeti anneAslı GÜL’ e verilecektir. Taraflardan Aslı Gül’e toplam 225.000.-TL maddi ve 225.000.-TL manevi tazminat Erdem Gül tarafından ödenecektir. Davalı kadına her ay 3.000.-TL yoksulluk nafakası ödenecektir. İştirak nafakası miktarları her sene mahkeme kararının kesinleştiği aydan geçerli olacak şekilde ÜFE oranında artacaktır. Ortak çocukların her biri için aylık 2.500.-TL iştirak nafakası baba tarafından ödenecektir. Çocukların her biri için kararın kesinleşmesinden itibaren baba tarafından özel sağlık sigortası yapılacaktır. Yapılmaması durumunda anne tarafından sigorta yaptırılıp babaya rücu edilecektir.

Gazetenin haberine göre, Erdem Gül eşine toplam maddi/manevi 450 BİN TL tazminat ödemeyi kabul etmiş. Ayrıca davalı kadına her ay 3.000.-TL yoksulluk nafakası( ÜFE oranında artacak), ortak çocukların her biri için aylık 2.500.-TL iştirak nafakası, özel sağlık sigortası vs… Yani ayda sadece 8 BİN TL eşine nafaka ödeyecek. Ayrıca çocuklarının okul masrafları. 9 BİN TL maaşla bu nasıl olacak. Ayrıca 450 BİN TL maddi/manevi tazminat var!

Bir koca mağdur ettiği eşine tabi ki her türlü garantiyi vermek durumunda. İşin o bölümünde değiliz. Bizi ilgilendire durum Erdem Gül’ün 9-10 BİN TL maaşla bu yükümlülükleri nasıl yerine getireceği! Aşağı yukarı 1 MİLYON TL borç yükümlüğü altına gidi Erdem Gül. Adalar Belediyesi’nde başkanlık görevine başlarken verdiği mal beyanı ortada. Erdem Gül’ün bunu açıklaması lazım. Açıklayamazsa sebepsiz zenginleşmeye girer…

3628 Sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet Ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanununun 4. Maddesinde, ‘Kanuna veya genel ahlaka uygun olarak sağlandığı ispat edilmeyen mallar veya ilgilinin sosyal yaşantısı bakımından geliriyle uygun olduğu kabul edilemeyecek harcamalar şeklinde ortaya çıkan artışlar, bu Kanunun uygulanmasında haksız mal edinme sayılır.’ denilmekte. Bununda hapis cezası var.

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’ün konu ile ilgili bir açıklama yapıp harcanan paralarının kaynağını kamuoyu ile paylaşması/ bilgilendirmesi kaçınılmaz görünüyor.

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 3 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.