Erdem Gül terör bağlantılı şahıslara arka çıktı

Erdem Gül terör bağlantılı şahıslara arka çıktı
Yayınlama: 04.08.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:16
A+
A-

Büyükada’da benzin bidonlu 3 kişi yakalanmasının ardından tartışmalar sürerken gazetemiz olayın detaylarına ulaştı.

Ulusal medyada bazı yayın organlarında ‘çıkan haber yalan haberdir’ paylaşımları üzerine detaylı araştırma yaptık. Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’de bu haberlerin yalan olduğuna dair Twitter hesabından bir paylaşım yaptı. Gül söz konusu haberle ilgili, olayın doğru olmadığını söyleyerek, “Hayır. Hiçbir şekilde böyle bir bilgi yok. Provokasyona gelmeyelim. Adalarımızı koruyalım.” paylaşımını yaptı.

Ada Gazetesinin ulaştığı bilgilere göre;

30.07.2021 günü saat 12.41 sıralarında Büyükada Tur Yolu üzerinde ‘elinde benzin bidonu olan şahıs var’ ihbarı üzerine, saat 12:45 sıralarında  Adalar ilçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler hızlı bir şekilde Maden Mahallesi Büyük Tur Yolu Mevki ve çevresinde şüpheli şahısları tespit etti.

Büyüktur Yolu Mevkii üzerinde yol kenarında siyah renkli yaklaşık 10-15 litre kapasiteye sahip, içerisinde yaklaşık 3-4 litre ne olduğu belirlenemeyen sıvı bulunan bidon tespit edilerek, gerekli güvenlik önlemleri alındı.

Bidon ile alakalı şahısların aranmasında, Kurşunburnu mevki olarak bilinen koy çevresine şüpheli davranışlarda bulunan 2 kadın 1 erkek şahıs tespit edildi. Şahısların bulunduğu Kurşunburnu olarak bilinen koya Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler inerek gerekli bilgilendirmeler yapılarak şahısların GBT kontrolleri yapıldı, Yapılan GBT kontrollerinde 38……… TC kimlik numaralı Berna S, 51…….. T.C. kimlik numaralı Gülnihal K ve 99……… Yabancı Kimlik Numaralı Avusturalya vatandaşı Michael D isimli şahısların GBT kontrollerinde şahısların herhangi bir aranmasının olmadığı tespit edilmiş, yol kenarında bulunan bidon sorulmuş şahıslar, bidonu denizde açıkta yüzerken bulduklarını, çevreye zarar verebilecek bir sıvı olabileceğini düşünerek denizden çıkardıklarını, içerisindeki sıvının ne olduğunu bilmediklerini, yol üzerinde bulunan çöp konteynırına atmak amacıyla koydan yukarıya çıktıklarını, yol üzerinde bulunan kişilerin kendilerini görerek “benzin bidonuyla ne işiniz var? Ormanı mı yakacaksınız?” dediklerini, bidonu yol kenarına bırakarak denize tekrar yüzmek için indiklerini” söylemişler.

Türkiye son zamanlarda ormanlık alanlarda çıkan yangınlar, çıkan yangınların sebepleri dikkate alınarak şahısların şüpheli tavırlar sergilemesi üzerine tedbir amaçlı şahıslar Büyükada Polis Merkezi Amirliği’ne davet edildi.

Şahıslar hakkında Büyükada Polis Merkezi Amirliği’nde yapılan detaylı sorgulama neticesinde 38…….. TC kimlik numaralı Berna S isimli şahsın geçmiş suç kayıtlarında Silahlı Terör Örgütü Kurma Yönetme veya Üye Olma ve Asayiş suçlarından toplamda 9 adet suç kaydının olduğu, 51……… TC kimlik numaralı Gülnihal K isimli şahsın Terör Örgütü Propagandasını Yapma, Devlet Büyüklerine Hakaret ve Asayiş suçlarından toplamda 3 adet suç kaydının olduğu, 99……… Yabancı Kimlik numaralı Avusturalya vatandaşı Mıchael D isimli şahsın herhangi bir suç kaydının bulunmadığı tespit edildi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.