Erdoğan: ‘900’ü aşkın atın nerede olduğu belli değil’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe’deki Millet Kütüphanesi’nde düzenlenen “Kütüphane Söyleşileri”nde 81 gençle bir araya geldi ve …

Erdoğan: ‘900’ü aşkın atın nerede olduğu belli değil’
Yayınlama: 19.05.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:18
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe’deki Millet Kütüphanesi’nde düzenlenen “Kütüphane Söyleşileri”nde 81 gençle bir araya geldi ve soruları yanıtladı.

Sokak hayvanlarına ilişkin yasayı soran bir öğrenciye cumhurbaşkanı Erdoğan “Sokak hayvanlarıyla iş bitmiyor. Adeta süs eşyası gibi alınıp satılan hayvanlar var. Özellikle AVM’lerde bu tür alışverişler var. Bunlarla beraber bir de sokaklarda sahibinin elinde yürüyen hayvanlar var ki bu hayvanlar da çok çok güzel hayvanlar ama affetmiyorlar. Sahibinin elinden kopup gidip bir kediyi parçalayabiliyor veya bir çocuğu parçalayabiliyor. Bu tür hayvanlar da var. Bunların yanında sokak hayvanlarıyla ilgili çalışmaları devlet olarak biz de yürütüyoruz. Hayvan haklarıyla ilgili konuda sona geliyoruz ve bu konuyu Genel Başkan Yardımcım Özlem Hanım ve Tekirdağ milletvekilim Mustafa Yel yakından takip ediyorlar ve inşallah kısa zamanda neticeye varıp adım atacağız” cevabını verdi.

‘900’Ü AŞKIN ATIN NEREDE OLDUĞU BELLİ DEĞİL’

Erdoğan hayvanlarla ilgili soruyu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne Büyükada’daki atlara bağladı. Erdoğan şunları kaydetti: “Son zamanda bir şey daha gelişti. İstanbul’un Adalar ilçesinde 900’ü aşkın at adeta telef edilmeyle karşı karşıya getirildi. Peki, neydi durum? Bu atlar önce dedik ki Adalar’dan alınsın. Ne olsun? Adalar’a elektrikli otomobiller getirilsin, yani bu atların yaptığı işi elektrikli otomobiller yapsın. Bunu İçişleri Bakanım ile vesaire görüştük, İçişleri Bakanım da İBB Başkanı’yla görüştü. Mutabık kaldık. Ben de Cumhurbaşkanı olarak isabetli buldum, ama elektrikli olmak kaydıyla. Böyle bir karar verildiğine göre, atları buradan uygun bir mahalle transfer edelim. Öyle bir noktaya geldi ki 900’ü aşkın atın nerede olduğu dahi belli değil. Bunun cevabını İBB Başkanı’nın ya da Adalar İlçe Belediyesi’nin vermesi lazım. Bunların hastalık üretmesi de söz konusu olabilir, bununla ilgili de cevap yok. Önce Çin’den otomobil getirilmesi konuşuldu, daha sonra bunun yarıda kaldığı söylendi, Bursa’dan böyle bir haber geldi, bu da ortada kaldı. Bu otomobil sorunu çözülemedi. Sorumlu olan Adalar İlçe Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuyu çözmesi lazım.”

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.