Eyy Adalar Belediyesi, Adalıların malı deniz yemeyen keriz mi?

Eyy Adalar Belediyesi, Adalıların malı deniz yemeyen keriz mi?
Yayınlama: 06.01.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:14
A+
A-

Adalar Belediyesinin Şirketi tarafından işletilen Aya Nikola Plajının üst tarafındaki içinde iki bugalov yapı olan yerin ihalesi dün Vakıflar Müdürlüğü’nde gerçekleşti.

Eyy Adalar Belediyesi, Adalıların malı deniz yemeyen keriz mi

Öncelikle okurlarımızdan başlık için özür dileyelim ama atacak başka bir başlık bulamadık. Adalar Belediyesinin şirketi tarafından işletilen Aya Nikola Plajının üst tarafındaki, içinde iki bungalov yapı olan 1.643 m2 yerin ihalesi dün Vakıflar Müdürlüğü’nde gerçekleşti. Adalar Belediyesi bol kepçeden aylık 191 BİN TL ödenmesi imkânsız bir teklif vererek ihaleyi kazandı.

Adalar Belediyesi şu an işlettiği plaja 300 BİN TL civarı bir para ödüyor. Plaj her sene zarar ederek kapandığını sağır sultan bile biliyor. İhalesi dün gerçekleşen ve Adalar Belediyesinin şirketinin aldığı yeni ihale ile resimde etrafı kırmızıyla çevrilmiş D2 olarak görünen yer ile önündeki plaj Adalar Belediyesine yıllık 3 MİLYON TL’ye mal olacak. Plaj ve yeni ihalesi kazanılan yerin çalışma süresi yaz ayları yani 3 ay. Sen bu parayı nasıl çıkartacaksın? Bu maliyetin çıkartılması mümkün değil.

Bu cuma günü Adalar Belediye Meclisi’nde belediye başkanına borçlanma yetkisi verilmesi onaylanacak ve teklif mecliste büyük bir ihtimalle onaylanacak. Sen borçla ayakta kalan bir kurumsun. Borçların 70- 80 MİLYON’a dayanmış. Neyine güvenip bu yükün altına giriyorsun.

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ve yardımcısı Engin Çelik ne toplarsak kar mı diyor? Kime göre, neye göre kar?

Adalar Belediyesi Adalılardan topladığı vergilerle yatırım yapmakta, Adalıların parasını harcamakta. 3 MİLYON TL çıkarılması imkânsız bir para olduğu için ‘giderayak ben burayı işletirim, ne toplarsak kar. Zararı Adalar Belediyesi sırtına yüklerim, ben nasılsa yolcuyum, seçimde yeni gelen ekip nasılsa Adalıların sırtına bu zararı yükler bende aldıklarımla aradan sıyrılırım mı diyorsun!  Bunu mu anlayalım?

Öyle ya; İhaleye katılan Belediye Şirketinin Müdürü Meclis Üyesi Fatma Bucak, müdürlüğe atandıktan sonra birçok şaibe olan, mahkemeleri devam eden bir şirket için “üstümde hiçbir şey yok, neyimi alacaklar” gibi laflar ettiği düşünüldüğünde karşımıza ‘parsayı toparlayalım’… bu çıkıyor. Ayrıca bu şirketin bu tüp ihalelere katılması ne kadar yasal buda ayrı bir tartışma konusu.

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.