Haydi İBB, sıra sende!

Haydi İBB, sıra sende!
Yayınlama: 06.12.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:14
A+
A-

Büyükada Müslüman Mezarlığı’nda artık yeni bir defin yapılabilecek parsel kalmadığını daha önceki haberlerimizde bahsetmiştik.  

Haydi İBB, sıra sende!

Bundan ötürü Büyükadalılar cenazelerini anakaraya veya Burgazadasına götürmek zorunda kalıyor, Burgazadalılar ise bu gidişle yeni açılan mezarlıkta yer kalmayacağı endişesiyle tepki gösteriyorlardı.

Ak Parti Adalar Belediye Meclisi grubunun ve Ak Parti Adalar İlçe Başkanı Sina Şen’in şahsi gayreti ve gazetemizin son zamanlarda üst üste yaptığı haberlerle 5 sene sonra nihayet çözüme doğru ilerlemeye başladık.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca çıkan kararda Büyükada Müslüman Mezarlığının yanındaki boş arazinin mezarlık olarak kullanılmasının önünde bir engel kalmadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yeni mezarlık alanını projelendirdikten sonra mezarlık alanının kullanıma açılması önünde bir engel kalmayacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından alınan kararda, Büyükada Nizam Mahallesi 197 ada 4 ve 5 parsellerin bulunduğu alanın 10266,31’lik kısmında Müslüman Mezarlığı ve 206 ada 1 parselin 1006,5 m2 lik kısmında Latin Katolik Mezarlığı alanlarının tesisi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığının oluru ile İstanbul 1 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonunun ilgili ilke kararı kapsamında uygun oluğuna ve uygulama aşamasına geçilmeden önce hazırlanacak projelerin komisyona sunulmasına oy birliğiyle karar verildi.

İBB’nin proje sunumundan sonra Büyükada’daki mezarlık sorunu çözülecek. İBB’nin projeyi bir an önce hazırlayıp komisyona sunması bekleniyor.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 3 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.