Hedef gösterilmişti… Savcılığa suç duyurusunda bulundu

Hedef gösterilmişti… Savcılığa suç duyurusunda bulundu
Yayınlama: 14.02.2024
Düzenleme: 14.02.2024 15:07
A+
A-

Yaptığı çalışmalarla bir çok partinin ve Adalıların dikkatini çeken Kınalıada sakinlerinden Ozan Narman, Büyükada’daki BELTUR tesisleri için kaçak inşaat yapılıyor iddiası ile suç duyurusunda bulunmuş, BELTUR’un yöneticileri hakkında dava açılmıştı. Konuyu eleştiren ve BELTUR’da herhangi bir kaçak inşaat olmadığını sadece güçlendirme yapıldığını belirterek sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan B.G, eleştiri boyutunu arttırarak Ozan Narman hakkında B. Y. isimli şahsı PKK’lı olduğu iddiasıyla CİMER’e şikayet ettiğini belirtmişti. Bu paylaşım üzerine Narman, B.G hakkında kendisini terör örgütüne hedef gösteriyor iddiasıyla Adalar Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Narman suç duyurusunda, B. Y. , M. K. ve E. Y. D. isimli şahısları tanımadığını, sosyal medya da faaliyet gösteren bir grupta B. Y. isimli şahsın; kendisinin bir partiye danışmanlık yaptığını, diğer bazı partilere de danışmanlı yaptığını, M. K. isimli şahsı PKK’lı diye cimere şikayet ettiğini belirtmiş olduğunu söyleyerek tüm iddiaların asılsız olduğunu belirtti. İsmi geçen şahısları CİMER’e şikayet etmediğini belirten Narman, kendisini terör örgütlerine hedef gösterdiği iddia ettiği B.Y hakkında bazı oluşumlar içinde olduğunu belirterek elindeki belgeleri de savcılığa vererek konunun araştırılmasını istedi.

Terörle Mücadele Kanunu’nun (TMK) altıncı maddesindeki “İsim ve kimlik belirterek veya belirtmeyerek kime yönelik olduğunun anlaşılmasını sağlayacak surette kişilere karşı terör örgütleri tarafından suç işleneceğini veya terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerinin hüviyetlerini açıklayanlar veya yayımlayanlar veya bu yolla kişileri hedef gösterenler bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” maddesi mevcut…

B.Y isimli şahsın sosyal medya hesabından yaptığı ıaylaşım şöyle;

Hedef gösterilmişti… Savcılığa suç duyurusunda bulundu

NE OLMUŞTU:

Mülkiyeti Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne ait olan ve geçtiğimiz sene İBB tarafından 20 yıllığına kiralanan Büyükada’daki “Beltur Orman Kampı”nda inşaat çalışmaları “çatı aktarma” ve “tadilat” gibi işler için verilen basit onarım ruhsatıyla yapıldığı iddia edilmiş, eskiden restoran olarak kullanılan yapıyı komple yıkan İBB yönetimin, mevcut alana devasa beton kolonlarının dikildiği görülmüş, beton mikser araçların girmesinin yasak olduğu Büyükada sokaklarında beton mikserleri görüntülenmiş ve tüm bu usulsüz olduğu iddia edilen inşaat faaliyetlerinin, Erdem Gül yönetimindeki yardımcısı Engin Çelik’e bağlı Adalar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün verdiği 17 Mart 2022 tarihli “Basit Tadilat Ruhsatı” tabelası altında yürütüldüğü belirtilmişti.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.