Heybeliada Asaf Bey Plajı’na izin veren kim? İşte cevabı!

Heybeliada Asaf Bey Plajı’na izin veren kim? İşte cevabı!
Yayınlama: 15.07.2023
Düzenleme: 15.07.2023 12:52
A+
A-

Dün ulusal basına düşen haberde, Heybeliada Asaf Bey plajının denize beton döktüğü ve ormanları çöplüğe çevirdiğ ile alakalı bir haber yayınlandı.

“Plaja beton dökülüyor, Heybeliada sakinleri tepkili”, “Asaf Bey Plajı asap bozuyor” başlıklı haberlerde, Heybeliada’da bulunan Asaf Bey Plajı’nda 4 yıldır yaşananlar ada sakinlerini isyan ettirdiğini, doğal sit alanı olan plaja beton dökülerek deniz doldurulurken, plaja yakın orman alanının da çöplüğe döndüğünü, 12 Nisan 2019’da Kanlıca Orman Müdürlüğü’nün Aslan Turizm adlı şirkete 29 yıllığına işletme hakkı verdiği 4.7 hektarlık alanın kıyısındaki inşa faaliyetleri ise sürdürdüğü, Adalar Belediye Başkanı CHP’li Erdem Gül 2020 yılında yaptığı açıklamada “Belediyeden izin almadan yapılan kaçak işleme müdahale ettik ve tutanak tuttuk. Durdurduk. Şu an yaptıklarını bozuyorlar. Düzeltecekler” dediğini, konuyla ilgili kamu kuruluşlarına şikayette bulunan Heybeliada sakinleri, yazdıkları dilekçede Asaf Plajı İşletmesi’nin uzun süredir inşaat yasağına rağmen geceli gündüzlü inşai faaliyette bulunduğunu, kıyıya tanker yanaştırdığını, plajda iş makineleri kullandığını, deniz dolgusu yaptığını ve ormanlık alanı çöplük olarak kullanıldığını ifade etmişler ve buraya kimin izin verdiğini sorgulamışlar, konu da medya tarafından haber yapılmıştı.

Öncelikle burayı işletme hakkı olan Aslans Turizm, Asaf Bey Plajının işletmesinden çekildi. Yeri devretti. Şuan plajı başka bir işletme işletiyor. Yer Milli Emlak’ın, ormanın… Yerin yeni sahiplerinin gidip yeni sözleşme imzalaması gerekiyor. Bu işlemi yapmadan ruhsat başvursu yapamaz. Ama yeni işletmeciler başvuru yapmış ve belediyede akçeli işler gereği ruhsatı verecek. Usulsüzler art arda…İşin içinde Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, yardımcısı Engin Çelik ve esas oğlan İmar Müdürü Hüseyin Yılmaz var.

Plajı işlettiği dönemde ise Aslans Turizm işletme sahipleri Adalar Belediyesine 24/08/2021 tarihinde bir dilekçe ile başvurup, plajla ilgili çalışmalar için gerekli izinlerin kendilerine verilmesini istiyor.

Adalar Belediyesi de aynı gün verdiği cevabi yazısında, 23.08.2021 tarih ve 7415 sayılı Kanlıca Orman İşl. Müd. yazısına atıfta bulunarak “Heybeliada Zeytinlik “B” Tipi Mesire yerine ait mimari uygulama projeleri kapsamında gerekli izinlerin verilmesi istenmektedir. Söz konusu yerde yapımı planlanan demonte yapıların, ilgi (a) Kanlıca Orman İşletme Müdürlüğü yazısına istinaden, ilgi (b) dilekçe ekinde iletilen onaylı Vaziyet Planı ve Mimari Proje kapsamında yapılabileceği hususunda” Adalar Belediyesi İmar Müdürü Hüseyin Yılmaz imzalı bir cevap veriyor.

İmar Müdürü Hüseyin Yılmaz’ın tek başına buraya izin vermek gibi bir yetkisi yok. Buraya izin verecek yer Kanlıca Orman müdürlüğü…Adalar Belediyesi elemanları buraya gidiyor, burada şunlar yapılacak deniliyor. Orman’da topu belediyeye atıyor. Bu Adalar’da devamlı yapılan bir tezgah… Yazıda, Heybeliada Zeytinlik “B” Tipi Mesire yerine ait demonte yapıların mimari uygulama projeleri kapsamında verilmiş gibi gösteriliyor… Mesire yeri adı altında plaj yapılıyor.

Belediye Başkanı Erdem Gül mühürledik, düzelticekler diyor ama sonra mühürü kaldırılıp çalışmalara son hız devam edilmesine göz yumuyor! Gece yarıları tankerlerle kum getirilip sahile dökülüyor. Kıyı kanunu hiçe sayılıyor. Adaların SİT alanı ve Özel Çevre Koruma Bölgesi (ÖÇKB) olması umursanmıyor. Bu sebeplerden ötürü de Adalılar, bu insanların bu gücü nereden alıdıklarını sorguluyor…

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.