Heybeliada’da 150 adet yeni plakamız daha oldu!

Heybeliada’da 150 adet yeni plakamız daha oldu!
Yayınlama: 09.03.2014
Düzenleme: 23.03.2014 23:04
A+
A-

Heybeliada’da 150 adet yeni plakamız daha oldu!

 

Adalar Belediye Meclisi giderayak skandal bir rant kararına imza attı. Adalarda önceki yıllarda aldıkları kararlarla kiralık bisiklet plakası sayısını azaltan Belediye Meclisi,  03 Mart 2014 günü 324 sayılı Zabıta Müdürlüğü teklifinde yer alan Heybeliada’da 150 adet yeni plaka verilmesini kararlaştırdı.

 

CHP li meclis üyeleri buna karşı olduklarını, adil bir işlem olmayacağını savunup  teklife red oyu verdi. Ancak Belediye Başkanı 5 yıldır olduğu gibi gene kimseyi dinlemeyerek kararı meclisten geçirmesi yeni tartışmalara yol açtı.

Arttırılması kararlaştırılan ticari bisiklet plakaları kimlere verilecek? Bu Plakaların  Heybeliadalı bir meclis üyesinin yakın akrabasına verileceği iddia ediliyor. Bunu takip edip sayın okurlarımıza aktaracağız.

Heybeliadalılar ise karar tepkili.Arttırılan plakalar zaten yoğun olan bisiklet kazalarını da artmasına neden olacağı düşünülüyor. Bir çok adalı,”Bunun vebalini nasıl taşıyacaksınız. Olası bir kazanın vicdani sorumluluğu bu teklifi getiren ve onaylayanların olacaktır.“görüşünde…

Belediye Başkanı Dr.Mustafa Farsakoğlu bir yandan yeni CHP adayını destekler gibi görünüp, CHP yi geçmişte olduğu gibi kösteklemek için elinden geleni yapıyor görüntüsü verip mecliste gelen gideni aratır sözünü hatırlatması bu yorumu destekler nitelikte…

Cuma günü meclis toplantısının bir yerinde kendisini tutamayarak gelecek başkanın kendisinin yanında esamesinin okunmayacağını, başarısızlıkla geçecek bir dönem beklediğini ima etmesi Cumhuriyet Halk Partililer arasında kaygı ile karşılandı.

Anlaşıyor ki CHP yönetim mekanizmaları adalıların hassasiyetlerini anlamayı red ettiği gibi bu yaklaşımın devamında da sakınca görmüyor.

Sayın Farsakoğlu giderayak Adalar Vakfına kamu mülklerini peşkeş çekme sevdasına da kapıldı  ancak sağduyulu meclis üyeleri son mecliste geleceği bağlayacak karar almayı ret ederek teklifin müdürlüğüne iadesine karar verdiler.

Bakalım yeni seçilecek Başkanın bu konudaki kararı ne olacak? Hakkaniyet ilkelerine aykırı olarak arttırılan bisiklet plaka sayısı kararı yeni meclisin gündeminde olacak mı?

Adalılar bir tepkide 3-4 aydır maaş ödemeyen belediyenin,meclis toplantısı sonrası verdiği alkollü kokteyle oldu.Her ne kadar bu yönetimin son meclis toplantısı olsa bile aynı gün maaşlarını alamadıkları için zor durumda olan belediye çalışanlarının yaptığı eylemden sonra nispet yapar gibi alkollü kokteyl verilmesi bize tok açın halinden anlamaz sözünü hatırlattı.

Bazı Meclis Üyeleri ile yaptığımız görüşmelerde Meclis Toplantısına katılanlar arasında Bisiklet ruhsatının arttırılması yönünde oy kullananlar ile ret oyu verenlerin isimlerini aşağıdaki açıklıyoruz …

Bu listede belirtilen yönde oy kullanmadığını ifade etmek isteyen Meclis Üyesi olursa bunu memnuniyetle yayınlayacağımız da belirtiriz.

Mustafa Farsakoğlu        CHP     KABUL

Aykut Mutlu                 CHP     KABUL

Rafi Hermon Araks         CHP    KABUL

Hıdır Uvaçin                  CHP   RET

Ali Tokdemir                 CHP    RET

Ercan Akpolat               CHP    RET

Cevayir Karabulut          CHP    RET

Bülent Mısırlıoğlu     Bağımsız  KABUL

Müslüm Şahin           Bağımsız  KABUL

Meclis Kararını aşağıda bilgilerinize sunuyoruz.

Heybeliada’da 150 adet yeni plakamız daha oldu!

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 10 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.