Heybeliada’da Derin Deşarj Hattı borusu patladı! Pis su denize boşalıyor!

Heybeliada’da Derin Deşarj Hattı borusu patladı! Pis su denize boşalıyor!
Yayınlama: 26.04.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:13
A+
A-

Heybeliada’nın güney tarafında, adanın Yalova’ya bakan kısmında Derin Deşarj Hattı ile kanalizasyonun denize boşaltıldığı boru hattı patladı. Saatlerdir lağım suları denize akıyor. Denizin rengi pislikten siyaha bürünmüş durumda.

İSKİ’nin arıza yok demesi üzerine tekne ile olay yerine giden Adalıların çektiği videoda suyun renginin kanalizasyondan çıkan pis sular nedeniyle siyaha büründüğü görülüyor.

Derin Deşarj Hatları b.kun denize boşaltılmasının “kibarca halkın tepkisinden kurtulma manevrası!”

Attığımız ara başlık için öncelikle okurlarımızdan özür dileyelim ama bu olayın başka bir anlatın tarzı yok. Pisliği, kanalizasyon sularını denize boşalt sonra halktan tepki almamak için Derin Deşarj Hattı de..! Arındırılmış atık de..! Mühendisli çalışması de..!

Ne dersen de…

Marmara Denizi bu hatlar sayesinde hızla kaybediyor ve böylelikle tüm denizlerimizi stres altına sokuyoruz. Müsilajın sebeplerinden biri olduğu öne sürülen deşarj hatları Marmara Denizinin hastalığı olarak karşımıza çıkıyor.

İSKİ milleti kandıramazsın!

Derin deniz deşarjı işlemi, yeterli arıtma kapasitesine sahip olduğu mühendislik çalışmaları ile tesbit edilen alıcı ortamlarda denizin seyreltme ve doğal arıtma süreçlerinden faydalanmak amacıyla atıksuların sahillerden belirli uzaklıklarda deniz dibine boru ve difüzörlerle deşarj edilmesi olarak tanımlanıyor.

Lafa bak..

Kısaca b.kun üstü kapalı denize dökülmesi, halkın tepkisinden kurtulma manevrası…

Arkadaş sen git kendini kandır, halkı kandıramazsın. Videodan da görüldüğü üzere akan pisliğin, denizin rengini sanki denize zift dökülmüş gibi siyaha çevirdiği net bir şekilde görülüyor.

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.