Heybeliada’da İETT aracı ormanlık alana girdi!

Heybeliada’da İETT aracı ormanlık alana girdi!
Yayınlama: 25.11.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:15
A+
A-

Heybeliada Dinlence Mevkinde bugün öğle saatlerinde İETT aracı kontrolden çıkarak ormanlık alana girdi.

Heybeliada'da İETT aracı ormanlık alana girdi!-100103

Adalar’da toplu taşımacılık hizmeti veren İETT aracı Heybeliada Dinlence Mevkinde kontrolden çıkarak ormanlık alana girdi. İlk gelen bilgilere göre bir kişinin yaralandığı öne sürülüyor. Aracı bulunduğu yerden çıkartılması için Büyükada’dan çekici gönderildi. Araçların yasal alt yapılarının olmaması nedeniyle kazalarda şoförün sorumlu tutulma durumu var.

Bilindiği üzere Adalar’da ulaşımı sağlayan, Çin’den ithal edilen İETT’nin golf araçlarının izin süreleri Haziran ayında bitmiş tekrar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel izniyle Aralık ayına kadar izin süreleri uzatılmıştı.

Hatırlanacağı üzere Çin’den ithal edilen araçlar bazı yasal sorunlar nedeniyle seferlerine başlayamamıştı. İBB’nin toplu taşımacılık için getirdiği minibüs, midibüs ve otobüsler Çin’den GOLF ARABASI OLARAK ithal edilmiş ve trafiğe çıkmaları için yeterlilik belgeleri olamadığı belirtilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özel alan yaratılması koşuluyla 1 sene geçici izin vermesi sonucu İETT’nin elektrikli araçları çalışmaya başlamıştı.

Adalar Kaymakamı Dr. Mustafa Ayhan daha önce yaptığı açıklamada şunları ifade etmişti. “Adalılar olarak heyecanlıyız. Uzun bir süre ulaşım hizmetlerimiz yürütülemiyordu. Gelinen noktada bugün lansmanı yapılan minibüs tarzı olan araçlarla ulaşım hizmetlerinin yerine getirileceği ifade edildi. Ancak bu araçlarla ilgili olarak yapılan değerlendirmede gerek teknik bir konu olması sebebiyle Trafik Hizmetleri Müdürlüğümüzün yapmış olduğu çalışma neticesinde, bu araçların golf aracı olarak ithal edildiği ve Karayolları Yeterlilik Belgesi özelliğini taşımadığı anlaşıldı. Araçların kanuni olarak uyulması gereken tescil, plaka oluşturulması, trafik sigortası ve toplu taşım hizmetlerinde zorunlu mali sorumluluk sigortası yapılması özelliklerini de barındırması gerekiyor. Arkadaşlarımızın yapılan incelemesinde bu araçlarımızın özellikleri nedeniyle tescillerinin yapılmasının mümkün olmadığı  anlaşıldı.”

Sigortasız, tescilsiz ve sigortasız araçların yolcu alarak trafiğe çıkmasının riskli olduğunu vurgulayan  Ayhan, şunları kaydetti:

“Herhangi bir kaza olması, zarar doğması durumunda bunun sorumluluğu Adalar Kaymakamlığı olarak bizlerin ve diğer emniyet güçlerimizin ve İBB Meclisi’nin de üstlenemeyeceği açıktır. Onun için bu araçlarımızın en kısa sürede tescil için gerekli belgelerinin oluşturulmasından sonra tarafımıza müracaat edilmesi halinde bizler işlemleri yapacağımızı bildiririz. Bunun için de Adalılar olarak heyecanla bekliyoruz. Elimizden gelen katkıyı bundan önce verdiğimiz gibi bundan sonra da vermeye gayret edeceğimizi ifade etmek istiyorum.” ifadelerini kullanmıştı.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.