Heybeliada’da neler oluyor!!!

Heybeliada’da neler oluyor!!!
Yayınlama: 16.11.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:25
A+
A-

Heybeliada 114 ada, 1 parsel de 13.782 m2 plaj olarak işletilen yerde hummalı bir çalışma var…

Heybeliada Su Sporlarının yanında Sadık Güzelosman sokak da bulunan bir plajda bu aralar hummalı bir çalışma var. Resim ve videodan de görüldüğü üzere harfiyat kamyonlarının, kepçenin çalıştığı, çam ağaçlarının kesilerek dümdüz edildiği yerde neler olduğu Adalılar tarafından merak ediliyor.

Edinilen bilgiye göre mülkiyeti Darülacezede olan yerle ilgili olarak F.C isimli şahıs vekil olarak Koruma Denetim ve Uygulama Büroları KUDEB’e tadilat yapmak istediğini belirterek başvuruda bulunmuş.

KUDEB, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Koruma Kurulunun 10. Maddesi, KUDEb yönetmeliğinin 4. Maddesinde taşınmazın cephelerinde sıva ve boya yapılması, soyunma kabinlerinin ahşaplarının değiştirilmesi, Duş-WC-ıslak hacimlerin yenilenmesi tadilat ve tamiratlardan yapılması için KUDEB yönetmeliğinin 7-a ve d bendi gereğince ilgili rapora göre tamir izni verilmiş.

KUDEB’in verdiği izinde sıva çatlağı olduğu, boyalarının döküldüğü, kabinlerinin ahşapların değiştirilmesi, Duş-WC-ıslak hacimlerin yenilenmesi tadilat ve tamiratları vb… basit onarım izni verdiği halde, eski ve yeni fotoğrafları karşılaştırdığımızda çam ağaçlarının kesildiğini ve arazide tamamında hafriyat yapılıp yeri şantiye alanına çevirip kotlarla oynandığı görülüyor. Ağaçların rölöve projesine işlenip numaralanıp korunması gerekmekteyken buna uyulmayıp hepsinin kesildiği görülüyor.

Tabi bu yapılanlar arazinin üst tarafında yapılan işlemler. Acaba kıyı bölümünde neler yapılacak. Belediye diye bir şey ortada olmadığı için kıyı da ne gibi bir değişiklikler yapılacak merak konusu…

Milletin gözüne soka soka SİT alanı olan Adalarımızda yapılan bu çalışmalarda doğal zeminin tamamen tahrip edildiği, kendine göre set ve kademelerin yapıldığı 2863, 3194 sayılı kanunlara uyulmadığı görülüyor.

Hükümetin 11 Milyon fidan dikimi etkinliği yapıp dünya rekoru kırıldığı, Adalarında etkinlik kapsamında olmamasına rağmen Kaymakamlık ve Orman Şefliği vasıtasıyla bu etkinliğe 1.111 fidan ile destek verip çoluk çocuğun, kamu çalışanlarının,vatandaşların Burgazadası’nda dik arazide yaralanma tehlikesi geçirip fidan diktiği bir ortamda ağaçların kesilmesi, arazinin kotlarıyla oynanması hemde bunun ticari bir rant uğruna yapılması Adalıların tepkisine neden oldu.

Buradan çıkan hafriyat nereye dökülmüştür. Yassıada’da MESA şirketinin yaptığı gibi denize mi dökülmüştür? Mutlaka yetkililer tarafından araştırılması gereken bir konudur.

Konunun en dikkat çekici bölümü ise parseli kiralayan şahısların burada yaptığı hafriyat, kot değişimi ve ağaç kesimi karşılığında Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinin sponsorluğunun üstlenmesi iddiası. Her ne kadar güzel bir etkinliğinin sponsorluğu olunduysa da eğer bu iddia doğruysa Erdem Gül ile anlaşanların bir şekilde işlerini yapacağı anlamı çıkıyor ki bu hiç doğru bir olay değil…

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 7 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.