Huzur Toplantısı yoğun bir katılım ile Büyükada Anadolu Kulübü’nde gerçekleşti

Huzur Toplantısı yoğun bir katılım ile Büyükada Anadolu Kulübü’nde gerçekleşti
Yayınlama: 27.04.2018
Düzenleme: 13.12.2022 15:32
A+
A-

Vatandaşlarla polis arasındaki işbirliğini arttırmak ve polis teşkilatının yaptıkları hakkında halka bilgi vermek amaçlı Huzur Toplantısı yoğun bir katılım ile Büyükada Anadolu Kulübü’nde gerçekleşti.

 

Her yıl düzenlenen geleneksel Huzur Toplantısı, Büyükada Anadolu Kulübü’nde gerçekleşti. Toplantıya, Adalar Kaymakamı Hikmet Dengeşik’in bir vatandaşını çocuk gibi azarlaması damgasını vurdu! Konuyla ilgili ayrıntıları haberin son bölümünde okuyabilirsiniz…

Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra toplantıya geçildi. Adalar İlçe Emniyet Müdürü Murat Bingöl, Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Yerlikaya, Adalar Kaymakamı Hikmet Dengeşik’in bir konuşma yaptığı toplantı yaklaşık 3 saat sürdü.

İlk konuşmayı göreve geldiği günden itibaren ilçe emniyetine bir dinamizm getiren Adalar İlçe Emniyet Müdürü Murat Bingöl yaptı. Bingöl, Adalar İlçesinde Emniyet Müdürlüğü uygulamaları hakkında bilgi verdi.

Huzur Toplantısı yoğun bir katılım ile Büyükada Anadolu Kulübü’nde gerçekleşti

ADALARIN NÜFUSU YAZ AYLARINDA 140 BİNE ÇIKIYOR

Adaların nüfusunun yaz aylarında 140 bine çıktığını belirten Adalar İlçe Emniyet Müdürü Murat Bingöl, “Adalar İlçesi, 14 bini yerleşik olmak üzere günü birlikçi ziyaretçilerle yaz aylarında 140 bine çıkan nüfusu, turistlik yapısı ve hareketli sosyal yaşamıyla dikkat çekmektedir. Özellikle günü birlik ziyaretçiler tarafından ormanlık alanlar içerisinde piknik yapmak suretiyle çevrenin kirlettiği, orman yangınlarına sebebiyet verecek şekilde mangal ve ateş yakıldığı için denetimlerin arttırılması uygun olacaktır” dedi.

KIŞ AYLARINDA EVDEN HIRSIZLIK OLAYLARI MEYDANA GELİYOR

Adalar’da bilhassa kış aylarında hırsızlık olaylarına rastlandığının altını çizen Bingöl, “İlçemizde genelde yazlık konutların boş ve kontrolsüz kaldığı kış mevsimlerinde evden hırsızlık olayları meydana gelmektedir. İlçe emniyet müdürlüğümüzce yapılan çalışmalarda evden hırsızlık olaylarının daha çok meydana geldiği bölgeler tespit edilerek suç haritaları oluşturulmuş bu doğrultuda suçların oluşmadan önce önlenmesi amacıyla bölgelerde personel sayımızla orantılı olarak maksimum sayıda devriye görevlendirilmesi yapılmış olup çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

SADECE POLİSİYE TEDBİRLER YETERLİ OLMAZ

Suç ve suçlularla mücadelede sadece polisiye tedbirlerin yeterli olmayacağının altını çizen Bingöl, “Ancak bilindiği üzere suç ve suçluya mücadele sadece polisiye tedbirlerin yeterli olmadığı bir gerçektir. Suçların önlenmesinde toplumsak sorumluluk bilincinin arttırılması ve polis-halk ilişkilerini geliştirmek amacıyla kurulan ilçe emniyet müdürlüğümüz, toplum destekli polislik büro amirliği personelince yerine getirilmektedir. Yeni tesis edilen MOBESE sistemiyle suçun önlenmesi, suçluların yakalanması daha da kolaylaşmaktadır. Başlangıçta her adada bir kamera olarak gerçekleştirilen sistemde kameraların 24 saat izlenmesi kayıt ve takibi yapılmaktadır. İlçe emniyet müdürlüğümüzün yaptığı çalışmalar neticesinde bu gün itibarıyla Büyükada’da 10, Heybeliada’da 4, Kınalıada’da 4 ve Burgazada’da 4 adet olmak üzere 24 saat kesintisiz izleme yapılmaktadır” dedi.

MOBİL OKUL TİMİ KURDUK

Bilhassa okul önlerindeki suç vakalarının önüne geçmek ve olaylardan anında haber alabilmek için mobil okul timi bulunduğunu belirten Bingöl, ” Çocuk büro amirliğimizce  güvenli okul projesi kapsamında oluşturulan okul timi itibarıyla okullarda meydana gelen olaylarla ilgili anında bilgi sahibi olunmakta, okul giriş ve çıkışlarında çocuk büro amirliği, asayiş büro amirliği, toplum destekli büro amirliği görevlerinde oluşan mobil okul timi bulunmaktadır. Trafik denetleme büro amirliğimizce ilçemiz trafiğinin güvenli olarak seyri amacıyla gerekli kontroller yapılmakta özellikle yaz aylarında ilçemizin en büyük problemi fayton, bisiklet trafiğinin yanı sıra schotter tipi akülü araçların kullanılması sebebiyle kontrol arttırılmıştır” dedi.

Adalar Belediye Başkan yardımcısı Mahmut Yerlikaya ise yaptığı konuşmasında, çok kısıtlı kaynaklarla hizmet vermeye çalıştıklarını, son taşeron yasasından sonra işçilerin kadroya geçmesiyle birlikte çalışanlarının sayısı oldukça azaldığını, Adaların sorunlarının bisiklet, akülü araç ve fayton olduğunu, kamu yöneticilerinin sorunlarının bunlar olmaması gerektiğini, sosyal projelerinin ve  milli eğitimle ilgili projelerinin olması gerektiğini,  Adalar’da yaşayan yaşlıların olduğunu, yaşlılar için nasıl hizmet verecekleri konusunda proje yapmaları gerektiğini,  bisiklet yolu yapamadıklarını, ada sokaklarının buna  elverişli olmadığını, bu zamana kadar bisiklet ruhsatı vermediklerini belirtti.

Adalar Kaymakamı Kaymakam Hikmet Dengeşik yaptığı konuşmasında, polis olmazsa hiç birimizin güven içinde yaşayamayacağımızı, hiçbir ülke polissiz devam edemeyeceğini, hiçbir ülkenin vatandaşına hizmet yapamayacağını belirtti.

Toplantıya 10 dakika ara verildi. Verilen arada Adalar İlçe Emniyetinin vatandaşlarına çeşitli ikramlarının bulunduğu  bir kokteyl verildi.

ADALAR KAYMAKAMI HİKMET DENGEŞİK VATANDAŞINI ÇOCUK GİBİ AZARLADI

Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün verdiği kokteyl den sonra toplantının soru cevap bölümüne geçildi. İlk sözü alan bisikletçi esnafından F. ” Sayın belediye başkan yardımcımız bisiklet sorunu dedi. Bisiklet sorunu yok bence adada yönetim sorunu var. Kimse kırılmasın, adada kaymakam da belediye başkanı da yok. Belediye senelik 100 bin tl vergi adı altında para alıyor. Bisikletçi esnafına bisikletle ilgili tek bir katkı sunmuş mu? Yok… Tek dertleri her mayıs ayında bisiklet başına 65 tl vergi adı altında bizden para alıyor. Bisikleti kontrol etmek için ama bunla ilgili hiçbir yardımlarını görmedik. Şuan bize tek yardım eden emniyet müdürümüz” diye devam ederken Adalar Kaymakamı Hikmet Dengeşik birden bire sinirlenerek toplantıya katılan vatandaşına “sus” “kes sesini” “otur yerine” “sen yönetim yok diyemezsin” vb. laflarla çocuk gibi azarlaması HUZUR toplantısında huzursuzluğa neden oldu. Bisikletçi F ise susmayarak “sen benim sesimi kısamazsın” “oturmuyorum” “beni siz temsil ediyorsunuz” gibi cevaplardan sonra toplantıyı terk etti.

Huzur Toplantısı yoğun bir katılım ile Büyükada Anadolu Kulübü’nde gerçekleşti

40 gün önce seçimle göreve başlayan Faytoncular Derneğinin Başkanı Hıdır Ünal ise Adalar’daki sorunların sadece faytonlardır eleştirilerine tepki gösterdi. Ünal, bende Adalar’da denize girecek yer bulamıyorum dedi.

ADALARIN BÜTÜN SORUNU SANKİ FAYTON BİSİKLET

Adaların  bütün sorunu sadece fayton ve bisiklet eleştirilerine itiraza eden Ünal, “Müdürümüzün düzenlediği halk toplantılarında Adaların sorunları tartışılıyor. Bende sabahtan beri dinliyorum tüm konuşmacıları, yönetenleri. Adaların sanki bütün sorunu sadece fayton ve bisiklete kilitlenmişçesine sırf iki konuya yönelmiş durunda insanlar… Sayın emniyet müdürümüz ile birkaç kez toplantı yaptık. Kendisine teşekkür ediyorum. Ahırların içerisine kadar giren biri olarak haftada 1, ayda 4 kez buluşup sorunları tartışıyoruz. Ucuz ulaşım adalıların hakkı düşüncesine katılmıyorum. Adaya gidelim, mazot kokusu yok, trafik keşmekeşi yok, temiz hava, iyot, oksijen, bisiklete binelim, evime yaya gidelim, yürüyelim, sağlıklı yaşam olur diye tercih ediliyor. Çoğu yer 10 tl… 5 yıldır zam yapılmıyor…. Küçük tur 75 tl 4 kişi biniyor. Büyük tur 90 tl 4 kişi biniyor. Birazcık el insaf… Adaya geleceksin, motordan kaçacaksın, trafik keşmekeşliğinden kaçacaksın her şeyin bir bedeli var lüften… On tl vereceksin madem bu lüksü yaşayacaksan… Her kesin bir isteği var. Benim de bir vatandaş olarak isteğim var. Eşimi çocuklarımı alıp ücretsiz denize girmek istiyorum. Sahilde yemek istiyorum…” dedi.

Adalar Erbakan Vakfının Başkanı Ozan Narman ise Kınalıada Cami yönetimini eleştirerek “camiye çıplak giriyorlar cami parkında bir restoran tarafından içki servisi yapılıyor.” dedi.

Adalar Erbakan Vakfının Başkanı Ozan Narman,” Türkiye genelinde parklarda sigara içmek bile yasak. Belediye geçenlerde ‘çocuklara dokunma’ eylemi yaptı ama içki satışına izin veriyor, parkların içinde. Polise şikayet ediyoruz belediye et diyor. Belediyeye şikayet ediyoruz polise git diyor. Camide büyük sorunlarımız var, önümüz ramazan. Cami parkında içki satılıyor. Bunun engellenmesini istiyoruz. Camimiz plaj gibi işletiliyor, duş var, kabin var. İnsanlar caminin içinde çıplak geziyorlar. Caminin yönetimi değişti tamamı cami yönetiminin bar sahibi, tekel bayi sahibi böyle insanlar oldu. Ormanlar korumasız. Ormanda devriye yok. Eskiden ormancılar vardı, orman bekçileri vardı geziyorlardı ormanlarda. Ormanlar şu an savunmasız durumda ve Kınalıada’nın ölü noktası var kayalıklar. Burada google’ye girdiğinizde Kınalıada yazarsanız LTB lilerin rahat girebileceği bir yer diye yazıyor. Buraya eşcinseller gidiyor. Kimseyi ayırım yapmıyoruz ama çocuklar merak edip buraya gidip ağlarına düşüyorlar. Buraların korunmasını istiyoruz” dedi.

Toplantıya katılan sanatçı Enis Fosforoğlu, “Adalara yakışan kültür sanat toplantıları istiyoruz. Halkında katılacağı o seviyede toplantılardan sonra göreceksiniz bu tip toplantılarda daha seviyeli geçecek…” dedi.

Bir vatandaş ise Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Yerlikaya’nın kendisine zulüm yaptığını dilekçelerine cevap verilmediğini belirtti. Sorunlarımızı siz devlet büyüklerimize bildiremeyeceksek kime bildireceğiz dedi.

Huzur Toplantısı yoğun bir katılım ile Büyükada Anadolu Kulübü’nde gerçekleştiHuzur Toplantısı yoğun bir katılım ile Büyükada Anadolu Kulübü’nde gerçekleşti

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 14 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.