İBB’den Adalara 1 Nisan şakası mı!

İBB’den Adalara 1 Nisan şakası mı!
Yayınlama: 05.03.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:14
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Adalar İlçesi genelinde kurulu olan kış bahçelerinin 1 Nisan 2022 tarihine kadar sökülmesi için Adalar Belediyesine talimat verdi. 1 Nisan’a kadar kış bahçesi oluşturan esnaf kış bahçesini sökecek, kendisi kaldırmazsa İBB ve Adalar Belediyesinin oluşturduğu ekiplerce yıkılacak.

İBB’den Adalara 1 Nisan şakası!

Bilindiği üzere Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik’in kamusal alanı gasp edip kendi dükkanına dahil ettiği kış bahçesi var. Çelik’in bu talimata kendi kış bahçesi vasıtasıyla set çekmeye çalıştığı gelen bilgiler arasında. Çünkü, Adalar’da kış bahçesi olan bütün esnaf bir kişinin dükkanını tarif ediyor. O dükkan yıkılmadığı sürece, kış bahçesini sökmediği sürece hiçbir esnafın kendi kış bahçesini sökmeyeceği, bütün esnafın bu konuya kilitlendiği belirtiliyor. Esnaflarla yaptığımız görüşmelerde esnaf önce herkese eşitlik, herkese adalet, herkese eşit mesafede kanunların uygulanmasını istiyor. Dolayısıyla, kendi makamını kötüye kullanan ve bu makamından dolayı ticari rant elde eden Engin Çelik’in ayrıca kendi arkadaşları, yandaşlarına kış bahçesi sözü verdiği belirtiliyor.

Biz bu filmi daha önce çok gördük

Adalılar ise, Adaları mezbeleliğe çeviren Çelik’ten ilk hamleyi bekliyor. Kış bahçelerinin sökülmesi için önce Çelik’in 100 m2 dükkanının içine doğru kış bahçesini sökmek zorunda olduğunun altını çizdiler.

Bu yapılmadığı sürece İBB’nin yapacağı hamleler 1 Nisan şakasından öteye geçmeyecek. Çünkü biz bu filmi daha önce izlemiştik. 5 Eylül 2021’de izinsiz akülü araçlar kalkacak diye ortalığı ayağa kaldıran, her tarafa pankartlar asan İBB, izinsiz akülü araçları toplayamamıştı.

Hiç kimsenin kış bahçesini kaldırmayacağı, Adalara çıkarma yapacak olan İBB’nin de vatandaşla, esnafla karşı karşıya kalacağı, bunun tek müsebbibinin de Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik olacağı belirtiliyor. Çelik’in ise kış bahçesini 1 Nisan’a kadar sökmeyeceği, İBB’ye kafa tutacağı, “gücü yetiyorsa İBB önce benim dükkanımı söksün. Arkadaşlar sakin olun, İBB burada hiçbir şekilde yıkım yapamaz” dediği öne sürülüyor.

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 3 Yorum
  1. andrea dorya 2 dedi ki:

    Hukuksuz işgaliyeler ve kış bahçeleri, akülü araç ve kiralık bisiklet hengamesi adalarda cehape’nin başını yiyecek.

  2. andrea dorya 2 dedi ki:

    Yaz gelince kış bahçelerine yasak, kış gelince kaçak plajlara yasak.
    Daha napalım abi yasaksa yasak. Bi de zamanlamayı oturtabilsek.

  3. Sevilay dedi ki:

    hakkaten 1 nisan şakası gibi bu herife bir dur diyecek yok m u arkadaş yahu