İETT’nin minibüsleri adım adım Adalara geliyor!

İETT’nin minibüsleri adım adım Adalara geliyor!
Yayınlama: 25.02.2024
A+
A-

İETT Genel Müdürü İrfan Demet, Bursa’da Adalar’da faytonların yerine kullanılan adabüslerin üretildiği Karsan’a ve metrobüslerin üretildiği Akia fabrikasına ekibiyle birlikte ziyaret gerçekleştirdi.

X hesabından yaptığı paylaşımda; “Yeni Adabüsler hazırlanıyor; Bugün Sanayi İşbirliği Projesi Kapsamında Adalar için Özel Tasarlattığımız İETT markalı, Bursa’da Aselsan-Karsan tarafından üretilen; Elektrikli, Çevreye duyarlı, Engelli erişimine uygun, yüksek performanslı Adabüslerimizin üretim aşamasını yerinde kontrol ederek prototip araçların testlerini yaptık” dedi

Atlı faytonların kaldırılmasıyla toplu taşımada kullanmak için ÇİN’den ithal edilen golf araçlarının toplu taşımaya uygun olmaması araçların Satış, Devir ve Tescil Hizmetleri’nin Yürütülmesi Hakkında Yönetmeliği’nin 13. maddesi gereğince  tescil işleminin yapılabilmesi için; uygunluk belgesi, sahiplik belgesi, zorunlu mali sorumluluk sigortası poliçesi, özel tüketim vergisi ödeme belgesinin, bulunması gerekiyor. Bu araçlarda bu isteneler belgeler bulunmadığı için uygunsuz diyebileceğimiz şekilde hizmet vermiş ve hala vermeye devam etmekte.

Hatırlarsanız bir süre önce Büyükada’ya test için bir araç gelmiş, araç adalılar tarafından çok tepki çekmiş, Adalar Belediyesi bir açıklama yaparak aracın test için geldiğini, toplu ulaşımda kullanılmayacağını belirtmişti. Atları özgürlüğe kavuşturacağız sloganıyla yola çıkan daha sonra Adalar’daki atların gittiği yerlerde kaybolmasında, ölmesine sebep olduğu iddia edilen başta “masamı ahırların oraya koydum” diyen CHP adayı Ali Ercan Akpolat olmak üzere yetkililerin çözümü Adalara minibüs sokmakta bulduğu görünüyor.

İETT'nin minibüsleri adım adım Adalara geliyor! İETT'nin minibüsleri adım adım Adalara geliyor! İETT'nin minibüsleri adım adım Adalara geliyor! İETT'nin minibüsleri adım adım Adalara geliyor! İETT'nin minibüsleri adım adım Adalara geliyor! İETT'nin minibüsleri adım adım Adalara geliyor!   

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.