İmamoğlu açılışını yapmıştı. Şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. İşte Taş Mektep gerçeği!

İmamoğlu açılışını yapmıştı. Şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. İşte Taş Mektep gerçeği!
Yayınlama: 29.06.2023
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafıından açılan Taş Mektep’in inşaatının bitmeden açıldığı ortaya çıktı.


Büyükada’daki eski ilkokul binası olan Taş Mektep, İstanbul Büyükşehir Belediyesince (İBB) yapılan restorasyon çalışmasının ardından törenle hizmete açılmıştı. Açılışı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yapmış İmamoğlu, Adalar’ın kendileri için başından beri unutulmaz bir hazine olduğunu söylemişti. Söylemişti ama Taş Mektep’in yanındaki 100 senelik Arnavut kaldırımının üstünü kapatıp tarihi bir hazineyi yok etmesi Adalıları kızdırmış ve tepkiler çoğalmıştı. Bu olay olacakların habercisiydi sanki.


Taş Mektep’teki görkemli açılışın arkasındaki gerçeğin aslında hiçte öyle olmadığı ortaya çıktı. Adalılar, İmamoğlu’nun herhalde 150 GÜNDE 190 PROJE vaadini tutmak için acele ettiğini belirttiler. Öyle ki; Taş Mektep’in etrafı rezalet durumda. Mahalle sakinleri inşaat atıklarından, tozdan, pisliklikten şikayetçi. Yollar kum, toz içinde. Her yerde inşaat malzemeleri.


Bir mahalle sakini: ” Taş mektep sözde açıldı ama sokağı pislik içinde bırakıp adeta kaçıp gittiler. Yollar kum, toz icinde. Malzemeleride bıraktılar. Yol felaket durumda. Tozdan geçilmiyor. Mahalleli sikayetçi. Belediye burayı görmüyormu acaba? Hergün buraya dünya insan geliyor ve bu tozu soluyor. inanılır gibi değil” dedi.


Dışarıdan içeriye giresek. Duvarlardaki taşlar gelişigüzel bir şekilde yapılmış. Girişte kapı yok. Üst taraftan girişte bir demir kapı yapılmış her an birinin üstüne yıkılacak gibi. Yakında talihsiz bir kaza yaşanırsa şaşırmamalı. İçeride sadece Beltur açık. Kaşarlı tost 80 TL. Karışık tost 105 TL. Bir kişi önümüzde sipariş verdi, fiyatı duyunca iptal etti. Kütüphane kısmı kapalı. Açılış için getirilen kitaplar geri götürülmüş! Kitaplar geri gelecekmiş ama ne zaman belli değil. Bakacak görevli olmadığı için de Kütüphane kapalı durumda. Tuvaletler pislik içinde, görevli de olmayınca tuvaletler de kapatılmış. İçerideki merdivenler kırık dökük. Sütunlar arasında doğru dürüst ölçümleme yapılmadığı için boşluklar var.


İBB Başkanı İmamoğlu’nun hizmete açtığı Taş Mektep’te ortaya çıkan tablo bu. Bu tabloda doğal olarak Adalar’da eleştiri konusu oldu. Adalılar alel acele yapılan açılış için ‘göz boyama’ seferberliğinin yaşandığını belirtirken, Adalıların bir bölümüde hizmetten memnun.

İmamoğlu açılışını yapmıştı. Şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. İşte Taş Mektep gerçeği! İmamoğlu açılışını yapmıştı. Şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. İşte Taş Mektep gerçeği! İmamoğlu açılışını yapmıştı. Şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. İşte Taş Mektep gerçeği! İmamoğlu açılışını yapmıştı. Şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. İşte Taş Mektep gerçeği! İmamoğlu açılışını yapmıştı. Şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. İşte Taş Mektep gerçeği! İmamoğlu açılışını yapmıştı. Şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. İşte Taş Mektep gerçeği! İmamoğlu açılışını yapmıştı. Şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. İşte Taş Mektep gerçeği! İmamoğlu açılışını yapmıştı. Şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. İşte Taş Mektep gerçeği! İmamoğlu açılışını yapmıştı. Şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. İşte Taş Mektep gerçeği! İmamoğlu açılışını yapmıştı. Şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. İşte Taş Mektep gerçeği! İmamoğlu açılışını yapmıştı. Şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. İşte Taş Mektep gerçeği! İmamoğlu açılışını yapmıştı. Şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. İşte Taş Mektep gerçeği! İmamoğlu açılışını yapmıştı. Şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. İşte Taş Mektep gerçeği! İmamoğlu açılışını yapmıştı. Şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. İşte Taş Mektep gerçeği! İmamoğlu açılışını yapmıştı. Şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. İşte Taş Mektep gerçeği!

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.