İmamoğlu, Büyükada’dan meydan okudu

İmamoğlu, Büyükada’dan meydan okudu
Yayınlama: 24.06.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:12
A+
A-

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 22 Haziran Çarşamba günü Adalar’da partisinin belediye başkanları ile görüştü. Belediye başkanlarına çarpıcı açıklamalarda bulunan İmamoğlu’nun basına kapalı yapılan toplantıdaki sözleri sızdı

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun, 22 Haziran‘da Adalar‘da partisinin belediye başkanlarına yaptığı konuşmanın ayrıntıları ortaya çıktı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İstanbul’daki 14 CHP’li belediye başkanı basına kapalı bir toplantıda geride kalan üç yılı değerlendirdi. Toplantıya CHP’nin hakkında siyasi yasak kararı verilen tartışmalı ismi Canan Kaftancıoğlu ‘İl Başkanı’ sıfatıyla başkanlık etti. Konuşma sırası Ekrem İmamoğlu’na geliyor. Ağzından çıkan her sözcüğün hedefi sanki genel başkanı Kılıçdaroğlu. Tartışmalı Karadeniz gezisinden sonra kendisi için “Belediye başkanları görevlerine kilitlenmeli” diyen CHP liderine cevabı 1.5 ay sonra Büyükada’dan veriyor adeta.

Ne diyor: “Türkiye yeni bir döneme giriyor. 2023 seçimlerinden sonra muhtemelen bir seçime daha gideceğiz. Arkasından yerel seçimler var. Referandumlar, vs. Bu dönemin partimiz tarafından iyi okunması lazım. Alanında uzman akademisyenler, siyaset bilimciler ve kanaat önderlerinin de katılacağı kapsamlı toplantılarda yeni dönem her yönüyle tartışılmalı, ortaya bir strateji konulmalı. 2023’ten sonraki yoğun siyasi dönemde genç, dinamik, sürekli sokakta çalışacak kadrolara ihtiyaç var. Bana kimse siyaset konuşma diyemez. Türkiye’de siyaset konuşacak beş kişi varsa, biri benim. Konuşmaya da devam edeceğim.” Diyor.

İmamoğlu açıktan olmasa da dolaylı olarak partisinin yönetimini yetersiz bulduğunu söylüyor. Ve hâlâ Cumhurbaşkanı adayı olmaktan vazgeçmediğinin de işaretlerini veriyor. Adaylık olmazsa CHP Genel Başkanlığını zorlayacağını da ilan ediyor.

Toplantıda İstanbul’un 39 ilçesindeki durum da ele alınıyor. CHP oylarının bazı ilçelerde gerilediği, bazılarında ise arttığı belirtiliyor. İmamoğlu, İstanbul için de yeni bir stratejiye ihtiyaç olduğunu söylüyor.

CHP kulislerinden gelen bilgilere göre, Genel Başkan eylül ayında adaylığını açıklarsa adaylık tartışmasının biteceği, İmamoğlu’nun Genel Başkanın aday olduğu yerde, çıkıp da ‘Ben adayım’ demeyeceği, İmamoğlu’nun siyasi sürecin nasıl şekilleneceğini görmek istediği, Kılıçdaroğlu, adaylığını açıkladıktan sonra Genel Başkanvekilliğini Faik Öztrak’a bırakmak istediği, partinin Öztrak başkanlığında seçime gireceği belirtiliyor. İmamoğlu’nun dünkü Adalar’daki konuşmasında 7 yıllık bir süreçten bahsettiği, İmamoğlu’nun uzun vadeli düşündüğü gelen bilgiler arasında.

İmamoğlu’nun CHP Genel Başkanıseçildiği takdirde ‘Ben CHP’nin doğal Cumhurbaşkanı adayıyım’ diyebileceği, Tayyip Erdoğan’ın kazanması durumunda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi devam edeceği, İmamoğlu kurultayda kazanırsa görev süresi bitmediği için hem CHP Genel Başkanı  hem de İBB Başkanı olabileceği seçenekler arasında olduğu belirtiliyor

Kulislerden gelen bilgiye göre İmamoğlu’nun kafasında ikinci dönem İBB Başkanlığı olmadığı belirtiliyor.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 4 Yorum
  1. Kaçak dedi ki:

    Görevden alınan ama kanunlara aykırı olarak göreve devam eden il başkanı, seçildiği İBB başkanlığı hariç her faaliyette bulunan belediye başkanı ve etrafında havarileri ile kaçak turistik tesiste güzel manzara, ondan sonra da hak,hukuk ,adalet yersen ! Bazıları yemiş gibi duruyor.

  2. Adliye dedi ki:

    Kaçak il başkanı hazır adaya gelmişken adliyeye de uğrasaydı.Malum Büyükada vapur iskelesi üzerinde kanunsuz tahliye işi için görevlendirdiği gazı ilçe başkanı ile ilgili soruşturma var.Bir zahmet bir ifade verseydi belki bu kanunsuzluklarla siyasi kariyeri daha da artar

  3. Mülayim MUTEDİL dedi ki:

    İMAMOĞLU, laga lugayı bırak. Büyükada’da sokaklarda KORSAN ARAÇLAR yüzünden yürüyemiyoruz. Elektrik araçlar toplatılacak diye söz vermiştin. Sen daha sözünün arkasında durup bu basit işi beceremezken, daha sonra isteyeceğin görevler icin kim sana inanır.
    Adalar çöp ve sivrisinekler yüzunden yaşanmaz hale geldi. İSTANBUL ilçeleri içinde, nizami ve hiç olmazsa AMATÖR MAÇLAR’ın oynanacağı futbol sahası olmayan yer bizim ADALAR İLÇESİ. Traşa karnımız tok icraat iatiyoruz İCRAAT

  4. andrea dorya 2 dedi ki:

    39 ilçenin en başarısız belediyesinin ev sahipliğinde toplantı yap, toplantı yaptığın alan tescilli kaçak alan, toplantı başkanlığını siyasi yasaklı üyeliği düşürülmüş kişiye yaptır, Genel Merkeze rağmen siyasi hedefler koy, kim düşürüyor seni bu tuzaklara, ya kardeşim sen asli işini yapsana.
    Genel Merkezi ele geçiren şeytani yapı yedirir mi sana CB adaylığını ya da Genel Başkanlığı. Halbuki sen işine odaklansan bu halk seni hak ettiğin makama getirir.