İmamoğlu kaçak inşaat yapılan Büyükada BELTUR’u ziyaret etti!

İmamoğlu kaçak inşaat yapılan Büyükada BELTUR’u ziyaret etti!
Yayınlama: 02.03.2023
Düzenleme: 12.03.2023 19:14
A+
A-

Büyükada’da eskiden Kartal Belediyesi’nin dinlenme tesislerinin olduğu daha sonra BELTUR tarafından Tarım ve Orman Bakanlığı’dan kiralanan yerde Adalar Belediyesinin verdiği “basit onarım” adı altında yapılanlar akıllara durgunluk veriyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise bugün kaçak, izinsiz inşaat yapılan bu yeri ziyaret etti!

Traji komedi…

Kapısında Adalar Belediyesi’nden alınan basit onarım tadilat ruhsatı var. Kentsel dönüşüm yapılıyormuş! Kentsel dönüşüm adı altında yapıyorsan kapındaki tabelana neden yazmıyorsun? Basit onarım adı altında kentsel dönüşüm mü olur? Kimi kandırıyorsun?

Kentsel dönüşümde yıkılıp yeniden yapılır veya güçlendirme yapılır. Daha geçen gün Adalar Belediyesinin eline yüzüne bulaştırdığı deprem toplantısında Adalar Belediyesi İmar Müdürü Hüseyin Yılmaz söyledi izni kurul veriyor. Basit Onarım izni KUDEB, güçlendirme veya kentsel dönüşüme Koruma Kurulu. Kaldı ki kentsel dönüşüm imar planlarının olduğu yerde geçerli daha dün İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da Habertürk de açıkladı. Adaların imar planı yok!

Adalılar siz bu olumsuzlukları dikkate almayın gidin İmar Müdürü Hüseyin Yılmaz’a sahte tabelanızı alıp inşaata başlayın!

Tabela SAHTE

Tabelada izin veren resmi makamın tarih ve sayısı olur, o da yok. Tabela başlı başına suç unsuru, koyanda suçlu, göz yuman da, yazan da

Yani tabela SAHTE desek yanlış bir şey demiş olmayız.

Sadece tabela bile suç duyurusuna delil

Tabela mühür gibi resmi ve kamu gücünü temsil eder. ZORUNLUDUR VE BELEDİYE HARÇ ALIR TABELADAN YANİ HARÇA TABİ BİR İŞLEM

BASINI İÇERİYE ALMADILAR

Büyükada BELTUR da olanlar resmen skandal. Resimlerden görüldüğü üzere yıkım yapılarak yeniden inşaat yapılıyor. Eskiden restoranın olduğu yer komple yıkılmış yeniden inşaata başlanmış, kolonlar atılmış, katlar çıkılıyor. Beton arabaları Büyükada sokaklarında cirit atıyor. Yapılan kaçak işler görünmesin diye inşaat alanını boydan boya yeşil branda ile kapat. Bunuda kapıya Adalar Belediyesinin astığı basit onarım tabelasıyla yapıyor. Dinamik, statik vs hak getire..!

Bir kamu kuruluşu düşünün, vatandaşlarına örnek olması, kanunları, yasaları harfiyen uygulaması gerekirken kapıya astığı tabelayla sanki izinli, yasal iş yapılıyor gibi bir algı vererek insanları kandırıyor, yasaları, kanunları çiğniyor. Kamuyu bilgilendirme görevini yapmaya çalışan gazetecileri de içeriye almıyor.

Neden?

Alırlarsa kaçak inşaatı görüntüleyecekler de ondan.

Bu tür komple inşaatlar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına onaylatılan projeler kapsamında izin alınarak yapılır. Basit onarın ruhsatıyla yapılamaz.

Var mı projen ?

Yok…

Hangi izinle yapıyorsun?

Adalar Belediyesinin verdiği hiç bir geçerliliği olmayan bir tabelayla!

Bunu yapan İBB…

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da bugün burayı ziyaret etti. Bütün meclis üyeleri de buraya davet edildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının izni olmadan buralarda çivi çakamazsın. Projesiz iş yapamazsın. Yıkım yapamaz, yeri kazamazsın. Beton mikserlerinin getirdiği betonları buraya döküp kolonlar çıkamazsın.

Türkiye’de siyasetin ve siyasetçinin geldiği nokta. İBB olarak sabah akşam iktidarı eleştir, depremde sınıfta kaldın de, deprem bölgelerine giderek resimler, pozlar ver, hükümeti eleştir…

Peki senin yaptığın ne?

Büyükada’da Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan kiraladığın yerdeki BELTUR’un işlettiği yeri komple yık, binaları, yerin üstündeki tesisi dümdüz yap, beton mikserleri ile adaya getirdiğin betonları buraya dök. kapıya insanları kandırmak için Adalar Belediyesinin verdiği basir onarım ve tadilat levhasını koy. Sonra halktan samimiyetine inanmasını bekle!

Bu tesisde 50 tane otel odası var. Neden depremzedelere açmadın?

Atları özgürlüğüne kavuşturacağım dedin, atların çoğu telef oldu!

Ulaşımı çözeceğim dedin, hâlâ Çin’den ithal ettiğin golf araçlarıyla Adalıları Allah’a emanet taşı. Bir de para al.

Bugün kaçak inşaat yapılan BELTUR u ziyaret et

Kaçak akülü araçları pankartlar asıp kaldıracağım de sonra lafını ye!

Sayın İmamoğlu, siyasi geleceğini bir masaya yatır, Adalar’da başta Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ve meşhur yardımcısı Engin Çelik olmak üzere yanındaki akıl hocalarını iyi araştır derim..!

İmamoğlu kaçak inşaat yapılan Büyükada BELTUR'da deprem toplantısı yaptı! İmamoğlu kaçak inşaat yapılan Büyükada BELTUR'da deprem toplantısı yaptı! İmamoğlu kaçak inşaat yapılan Büyükada BELTUR'da deprem toplantısı yaptı! İmamoğlu kaçak inşaat yapılan Büyükada BELTUR'da deprem toplantısı yaptı! İmamoğlu kaçak inşaat yapılan Büyükada BELTUR'da deprem toplantısı yaptı! İmamoğlu kaçak inşaat yapılan Büyükada BELTUR'da deprem toplantısı yaptı! İmamoğlu kaçak inşaat yapılan Büyükada BELTUR'da deprem toplantısı yaptı! İmamoğlu kaçak inşaat yapılan Büyükada BELTUR'da deprem toplantısı yaptı!

İmamoğlu kaçak inşaat yapılan Büyükada BELTUR'da deprem toplantısı yaptı!

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 3 Yorum
  1. Mahalle Yanarken dedi ki:

    Mahalle yanarken orospu saçını tararmış hesabı ekrem imamoğlu deprem bölgesinde elindeki kamu gücü ile show yapıp televizyonlarda istanbul depremi ile ilgili akıl vermeyi bilirken,demek ki maliye hazinesi adına kayıtlı olan ve ormana tahsisli bu fundalık alanınında inşaat yapmadan önce maliyeden,cevre şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığından,orman müdüdrlüğünden,tabiat varlıkları kurullarından izinlerin alınması gerektiğini bilmiyor muydu? Bir diğer detay adalara beton mikseri gelmesi için emniyet ve kaymakamlığın izni alınması gerekiyor.Bu izinler alınmış mı? ekrem imamoğlu tüm bu kaçak işleri İBB nin kurumsal gücü ile kaçak olarak yapmayı göze alıyorsa adada ufacık bir kapı pencere için vatandaşa zorluk çıkartan kudebe ne diyeceksiniz ? Ya da evini boyadı,penceresini yeniledi diye yargılanan vatandaşlar ne olacak?

  2. Kekomanço dedi ki:

    Orman müdürlüğü ve beltur orman kampı arası yürüyerek 20 dk orman müdüresi görmemiş mi duymamış mı ormana arazisine giren beton mixerlerine işlem yapmamış inşaatın devam etmesine göz yumurak bir çok suç işenmiştir . görmezden gelinmesinde kast vardır. Gariban gece konducularla uğraşıcağına ormana yapılan devasa betonla uğraşsın. Adalarda kirli bir ittifak kokuları gelmeye başladı.

  3. Mülayim MUTEDİL dedi ki:

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı uyuyor mu?
    Adalar kaymakamı nerede.
    Ayrıca kaçak akülü araçlar yüzunden sokakta yürüyemez hale geldik. Bu cahil ve adam sendeci, adam kayırmacı zihniyet yüzünden, ADALAR yaşanamaz hale geldi.