İsmail Hakkı Durmuş ve Ada Vakfı Başkanına kötü haber!

İsmail Hakkı Durmuş ve Ada Vakfı Başkanına kötü haber!
Yayınlama: 14.09.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:15
A+
A-

Büyükada’da 1/4 hissesi FETÖ’den yurt dışına kaçtığı iddia edilen Ömer Faruk Berksan, 1/4 hissesi Ada Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Halim Bulutoğlu, 1/4 hissesi Ada Vakfı Başkan Yardımcısı Teoman Göral, 1/4 hissesi Aykut Mutlu’ya ait olan 21 ada 13 pafta 5-29 parselde ticari faaliyetlerde bulunan İsmail Hakkı Durmuş’un işlettiği, bir ara gece yarısı TIR Dorsesi koyulan ve imara aykırılıkları bulunan yer için başvuruda bulunulan Yapı Kayıt Belgesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca iptal edildi. Durmuş’un çalıştırdığı işletmenin imara aykırı yerleri yıkılıp teslim edilecek

İsmail Hakkı Durmuş ve Ada Vakfı Başkanına kötü haber!

Hatırlanacağı üzere Gülistan Caddesi üzerindeki bahse konu yer ile ilgili şikayet üzerine yapılan incelemede İSSER Gıda ve Turizm İşletmeleri Ticaret ve Limited Şirketi’nin yetkilisi Ak Parti Adalar Belediye Meclis Üyesi İsmail Hakkı Durmuş tarafından işletilen Burger King ve bu şirkete ait Tır Dorsesinin Maliye arazisine tecavüz ettiği ayrıca eski eser tescilli binanın bodrum katında asma katlı dükkanın onaylı projesine göre cephe düzeninde farklılıklar olduğu, alt kattan asma kata çıkan merdivenin yanının değiştirilerek döner merdiven yapıldığı, alçıpan iki duvar oluşturulduğu, mutfak bölümünü oluşturan bölme duvarın kaldırılmış olduğu ve asma katın arka tarafında ahşap bölme duvar kullanılarak oluşturulduğu ayrıca asma katlı dükkanın kiracısı tarafından Milli Emlak mülkiyetindeki kamu malı olan yere izinsiz tecavüz edilerek Burger King konteyneri koyulmuş olduğu anlaşılarak tutanak tutulmuştu.

İmar affından yararlanıp Yapı Kayıt Belgesi başvurusunda bulunan Durmuş ve bu yere komşu yan parseldeki işletmeye kötü haber geldi. Büyükada’da İETT’nin yolcu bekleme alanında kiraladığı dükkanların birinde helvacılığa soyunan Durmuş’un başvurduğu Yapı Kayıt Belgesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca iptal edildiği, yerin yıkılarak teslim edilmesi gerektiği belirtildi. Bu yerin yanındaki cafe/restoran içinde aynı kararın çıktığı, bu şeridinin en başındaki cafe/restoran içinde mahkeme sonucunun beklendiği ve buranında komşu parsellere çıkan kararın aynısının çıkacağı belirtiliyor. Kısacası dolgu alanında kalan iki yer yıkılacak üçüncü yer için de mahkeme kararı bekleniyor.

Adalar Kaymakamlığının, Yapı Kayıt Belgesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca kabul edilmeyen, yıkılıp geri teslim edilmesi istenen iki yer için Adalar Belediyesi’ne yıkım talimatını en kısa sürede vermesi bekleniyor.

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.