Kesin hesap reddine karşı Belediye Başkanı tarafından açılan dava ile ilgili kamuoyuna duyuru

Kesin hesap reddine karşı Belediye Başkanı tarafından açılan dava ile ilgili kamuoyuna duyuru
Yayınlama: 17.06.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:17
A+
A-

21 ve 26 mayıs 2021 tarihlerindeki meclis toplantılarında iki kere red edilen 2020 yılı kesin hesabı kararının iptali için Adalar Belediye Başkanı’nın Şahsı tarafından, Adalar Belediye Başkanlığına karşı İdare mahkemesinde dava açılmıştır. Açılan davada DAVACI konumunda olan kişi belediye başkanı, DAVALI konumunda olan ise kendi başkanı olduğu kurumdur.

Kural olarak farklı kişilikler olması sebebiyle böyle bir dava açılsa bile Adalar Belediyesindeki işleyiş düşünüldüğünde, DAVALI konumda olan Belediye’nin savunmasını da DAVACI konumunda olan Belediye Başkanının kontrol ederek düzenleyeceği, bu güne kadarki tecrübelerimiz ışığında tartışmasızdır.

Kısaca ortada kanunlarda ağır bir suç olarak kabul edilen bir davranış biçiminin ortaya çıkacağı aşikardır.

Basına çıkan haberlerden anladığımız üzere başkan tarafından gerçekle ilgisi olmayan beyanlar ile bu davanın açıldığı görülmektedir. Bu ithamlara karşılık kendi emrindeki belediye avukatlarının bu iddialara gerekli savunmayı yapmayacakları bu güne kadar tüm adalıların yaşadıkları tecrübelerle sabittir.

Bu sebeple red oyu veren meclis üyelerinin davaya müdahale etmeleri bir zorunluluk olup, bu zorunluluğun yerine getirilebilmesi için, Adalar Belediyesinin, belediye başkanının kendisine karşı açtığı bu davanın mahkeme ve dosya bilgilerini, belediye internet sitesinden duyurması gerekmektedir.

Bu konuda ısrarcı olacağımız gibi bu dava dosya numaraları bilgisinin Adalar Belediyesi tarafından vakit geçirilmeksizin paylaşılması adalar kamuoyunca da takip edilmelidir.

Bununla birlikte, Adalar Belediyesi Avukatları tarafından yapılacak savunmaların ve verilecek beyanların gerçeğe uygun olup olmadıkları da tarafımdan takip edilecek ve ihmal durumunda gerekli mercilere bu konuda bildirimde bulunulacaktır.


Saygılarımla.
DSP Adalar İlçe Başkanı
Nail Murat PEKİN

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.