Kınalıada’nın en güzel yeri çöp merkezi yapılmaya çalışılıyor!

Kınalıada’nın en güzel yeri çöp merkezi yapılmaya çalışılıyor!
Yayınlama: 14.05.2024
Düzenleme: 14.05.2024 19:46
A+
A-

Kınalıada Taşocakları mevkiinde, Orman arazisi olan yere, ada belediyesinin kendi deyimiyle “ada çocuğu” başkanı Ali Ercan Akpolat tarafından çöp merkezi yapılmak için İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden arazinin Adalar Belediyesine tahsisi istendi.


35 sene önce şehit belediye başkanı Recep Koç tarafından temeli atılan ve Adaspor Sağlıklı Yaşam Derneği tarafından takibi yapılan alan, Akpolat tarafından çöp merkezi yapılmak isteniyor.


31 Mart 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde CHP’nin aday gösterdiği Mustafa Farsakoğlu seçimleri kazanmış, yardımcısı olarak da şuanki belediye başkanı Ali Ercan Akpolat’ı atamıştı. Bu ikilinin ilk işi Kınalıada Taşocakları mevkiine binlerce kamyon moloz, tıbbi atık ve çöp dökerek Kınalıada’yı çöp merkezi haline getirmek olmuştu. Bu tarihten itibaren Kınalıada’nın, Adaların bütün çöpleri bu alana dökülmüş ve ormanlık alan çöplüğe dönmüştü. Anlaşılan Akpolat’ın içindeki bu çöp, pislik merakı bitmemiş gibi görünüyor.


Hatırlanacağı üzere Adalar İlçemizde çöp yüzünden büyük yangınların çıkması (Burgazada yangını) ve Adaları saran pis kokular yüzünden Adalar, Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıkları Yüksek Kurulu’nun 31.03.1984 gün ve 234 sayılı Kararı ile “SİT ALANLARI BÜTÜNÜ” olarak ilan edilmiş, bu tarihten itibaren ada içine çöp,moloz vb. atıkların dökülmesi ve biriktirilmesi yasaklanmıştı. Daha sonrada Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Özel Çevre Koruma Alanı olarak kabul edilmişti.


Madam Marta Koyu için Adalıları ayağa kaldıran, işi mahkeme götüren, denizden, yeşilden canlılardan, çayırlardan bahseden, kendi deyimiyle “ada çocuğu” Akpolat’ın ne kadar samimi olduğunu görüyoruz.
Akpolat ve belediye eski başkanı Mustafa Farsakoğlu tarafından çöplüğe dönülen ormanlık alan, Adalar Kaymakamlığının desteği, Adalar Orman İşletme Müdürü, Orman İl Müdürü ve ekipleri tarafından işgalcilerden ayıklanmış, alan meyve ağaçları, papatyalar, çiçekler, yemyeşil bitki örtüsüyle kaplanmış ve ormanlık alan doğal görünümüne kavuşmuştur. Bu kurumların kendini bilmez ada düşmanlarına taviz vermeyeciğine inacımız tamdır.

Kınalıada'nın en güzel yeri çöp merkezi yapılmaya çalışılıyor! Kınalıada'nın en güzel yeri çöp merkezi yapılmaya çalışılıyor! Kınalıada'nın en güzel yeri çöp merkezi yapılmaya çalışılıyor! Kınalıada'nın en güzel yeri çöp merkezi yapılmaya çalışılıyor! Kınalıada'nın en güzel yeri çöp merkezi yapılmaya çalışılıyor!

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.