Kınalıada’ya beton mikseri getirenlere tutanak!!!

Kınalıada’ya beton mikseri getirenlere tutanak!!!
Yayınlama: 26.01.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:14
A+
A-

Kınalıada’ya geçen ay apartmanlarının havuzu ve diğer tadilatlar için SİT alanı olan bölgeye beton mikseri getiren inşaata yapı tespit tutanağı tutuldu!

Kınalıada'ya beton mikseri getirenlere tutanak!!!

Öncelikle SİT alanı olan bir yere kime güvenerek beton mikser arabaları getiriyorsun. Ada yollarında pervazsızca dolaştırıyorsun?

Kime güvendiği belli..!

Akasya Caddesi üzerinde bulunan, yapı sahipleri olarak tapu malikleri görünen İPEKÇİ Apartmanı sakinleri tadilata karar veriyor. İşi, tutanakta Fen adamı olarak görünen Mimar Doğan D.’ye veriyor. Bu arkadaşta herhalde bir inşaatçıyla anlaşıyor. İş, dış cephe, bahçe peyzajı ve havuz onarım çalışması. Havuz işi inşaat projesi ve havuz ruhsatı mevcut. Çalışmalar başlanıyor. Bu arkadaşlara herhalde havuz dar geliyor ki, yüzme havuzuna 6.00 x 3.30=19.80 m2 izinsiz ekleme yapıyor. Bu yapmak için Kınalıada’ya özel çıkarma gemisi tutup beton mikser arabaları getirip inşaat yapılan yere beton döküyor!

Cürete bak…

SİT alanında beton mikser arabaları…

Ada yollarında cirit atıyor!

Gerçi Heybeliada yapılan kaçak plaj inşaatlarından beton mikserlerine alıştık…

Yerin malikleri havuzuna 16.80 ek ilave yapmış, kaçakmış falan işin orasında değilim. Dikkatimi çeken beton mikserlerinin Kınalıada’ya özel çıkarma gemisiyle gelmesi, ada yollarında cirit atması ve yetkililerinde bunu görmemesi..!

Mümkün mü?

Değil tabi ki…

Bu olayı haber yaptıktan sonra belediye hemen harekete geçip yere tutanak tutuyor ve mühürlüyor! Haber yapmasak acaba mühürler mi?

İBB Koruma Uygulama ve Denetim Şube Müdürlüğünün ilgili yazısında onarın izni verilen İPEKÇİ Apartmanının dış cephe bahçe peyzajı ve havuz onarım çalışmasına aykırı olarak çocuk havuzunun ve makine dairesine inen merdivenlerin büyük havuza dahil edilerek büyütüldüğü yapı tespit tutanağı ile tespit edilmiş ve havuzda kapsamlı bir çalışma yapıldığı, beton mikserleri ile beton atıldığı tespit edilip mühürlenmiş…

Belediye prosedürü uygulamış.

Acaba uygulamaya devam edecek mi?

Hiç sanmıyorum…

Adalar Belediyesi’nde encümen kararları 2 senedir yayınlanmıyor. Bu tür yerleri yapanlara ne kadar ceza verildi, savcılığa suç duyurusunda bulunuldu mu bilemiyoruz? Şimdi belediyenin başkanı Erdem Gül’ün eli ayağı ve sözcüsü olan meşhur Başkan Yardımcısı Engin Çelik, buranın sahiplerini çağırıp (belkide çağırdı) masaya oturup, kanun maddelerini hatırlatıp, şu kadar ceza ödeyeceksiniz ama merak etmeyin biz duygusal insanlarız, duygusal olarak anlaşırız diyerek biraz da göz dağı vererek anlaşacak..! (Belkide anlaştılar) Encümen kararları yayınlanmadığı için de biz bunu bilemeyeceğiz. Çünkü tutanaklar yazılıyor, yazıldığı gibi iptal ediliyor, mühür basılmıyor, çift tutanak tutuluyor..!

Bu işin takipçisi olacağız…

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.