M.Dündar Tıraş:” Meclis şov yapma yeri değildir”

M.Dündar Tıraş:” Meclis şov yapma yeri değildir”
Yayınlama: 07.04.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:13
A+
A-

Adalar Belediyesi’nde pazartesi günü yapılmaya çalışılan ama bir türlü yapılamayan Nisan Ayı Meclis Toplantısındaki olaylar gündemdeki sıcaklığını korurken bir sıcak gelişme daha bugün yaşandı.

M.Dündar Tıraş Meclis şov yapma yeri değildir

Adalar Belediyesi ve İBB Bağımsız Meclis üyesi M. Dündar Tıraş, yaşanan olaylar nedeniyle cuma günü (yarın) yapılacak olan meclis toplantısına katılmayacağını belirtti.

M. Dündar Tıraş Adalar Belediyesine verdiği dilekçesinde;

Belediye Meclisinin oluşumu, toplantı düzeni ve meclisin çalışma koşulları Belediye Mevzuatı ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinde açıkça belirtildiğini belirten Tıraş, koşulları sağlayacak olan kişinin Belediye Başkanı, o katılmamışsa Başkan Vekili olduğunu ancak bugüne kadar bu düzeni Belediye Başkanının maalesef tesis edemediğinin altını çizdi.

Belediye Meclisi, Siyasi Parti İlçe Başkanlarının, onların söylemek isteyip de söyleyemediği ve bir daha ki dönemde bir görev beklemekte olan bazı hayalperest ilçe yöneticilerine söylettirildiği şov yapma alanı olmadığını belirten Tıraş, meclis toplantılarının halka açık olduğunu fakat meclise müdahale etmelerinin söz konusu olmadığını belirtti. Bunun en son örneğini bu haftaki meclis toplantılarında gördüklerinin altını çizen Tıraş, meclis düzeninin bir türlü sağlanamadığını, pazartesi günü 11.00’daki toplantının neden 13:00’a ertelendiğini, 13:00’de toplantı yapıldığını ve ayrıca ertesi gün saat ll:00’a neden sarkma olduğunun araştırılmaya açık konular olduğunu belirtti.

Belediye Başkanı’nın bu konuda yetersiz kalmasının bundan sonra da başarısız olacağı anlamına gelmeyeceğini belirten Tıraş, belediye başkanı kastederek kendisinden ümidini kesmediğini, o bilgi ve birikiminin ve donanımın kendisinde olduğunu düşündüğünü belirtti.

Bu kakofonik ortamın şahsını bir meclis üyesi olarak rahatsız ettiğinden dolayı, olumsuz durumun bir an önce giderilmesini dilediğinin belirten Tıraş, dilekçesinin son bölümünde ,’Nisan ayı, kaçıncı bileşim olduğu belirli olmayan Meclis Toplantısına Katılmayacağım.’ ifadelerine yer verdi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. andrea dorya 2 dedi ki:

    Tuz kokmuş.