Maden Mahallesine Noter Damgası!

Maden Mahallesine Noter Damgası!
Yayınlama: 17.11.2020
Düzenleme: 13.12.2022 15:20
A+
A-

Maden Mahallesi Yılmaztürk caddesi no:61 ‘de ve Nakibey sokak No: 11 de olanlar akılları durdurur nitelikte. Adalar Belediyesinin basit onarım tabelası adı altında yapılan çevre katliamı skandal boyutlarda.

Maden Mahallesine Noter Damgası!

Konu: İstanbul İli, Adalar, Büyükada Maden Mahallesi, 34 pafta, 176 ada, 12-15 parsel sayı ile tapuya kayıtlı, Nakibey Sokağı No:11 Adalar/İstanbul adresinde II. Sınıf B Grubu yapı…

Maden Mahallesi Yılmaztürk caddesi no:61 ‘de 3.5 dönümlük arazi içinde yer alan ve Naki beyin torununa ait olan mülk kısa bir süre önce el değiştirmişti. Daha önce burayı İngilizler almış ancak İmar Planlarının olmaması nedeniyle satmışlardı.

Yeri alan Ataşehir’de bir noter. Noter arkadaş, 2016 yılında Nakibey sokak no:11’deki yalıyı satın alıyor.  2018 yılında ise Yılmaztürk caddesi no:61’deki binayı satın alıyor. Sadece 3 katlı bir bina ve bahçede bir tane müştemilat mevcut. Yalıyı satın aldıktan sonra KUDEB’den bir “Basit Onarım” izni çıkarıyor. Daha sonra binanın etrafına 2 metre yüksekliğinde bir perde duvarı örüyor. Herhalde bu duvar işlerini arkadaşı olan Adalar belediyesi eski başkanı Atilla Aytaç’tan öğrenmiş. 

Maden Mahallesine Noter Damgası!

Noter arkadaş, Nakibey sokak no:11’deki yalının bahçesinin kıyı tarafını oymaya başlıyor. Kıyı kanunu hak getire! 2 metre yüksekliğinde betonarme rıhtım yapılıyor. Rıhtımın üstü 3 kot yaratılarak 6-9 arası yaşam mahalleri oluşturulmuş . Bunların altına 2 oda 1 salon daireler yapabilirsin. Anlaşılan noter arkadaş burayı otel yapmayı düşünüyor.

Peki basit onarımda betonarme inşaat yapılır mı?

Yapılamaz.

O zaman ne yapmak gerekiyor?

İmar Kanunu 32. Madde işletilerek bu arkadaş ve avaneleri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulması gerekiyor.

Bulunuldu mu?

Tutanak tutulmuş ama Savcılığa gönderilmiş mi? Belediye cevap verirse öğreneceğiz. Belediyenin ‘sehven unutulmuş’ gibi laflarına alışığız.

Maden Mahallesine Noter Damgası!

Bu kaçak uygulamaları ne uğruna görmezden geliniyor derseniz herhalde Atilla Aytaç zamanında çok duyduğumuz ‘bağış’ alınmıştır?

Noter arkadaş, 139,2 m2 58 m2 38.25 m2101,25 m2 olarak 4 ayrı bölümlü betonarme karkas ile 336,70 m2 imara aykırı mahal oluşturduğu ve kaçak havuz yaptığı için toplamda 18 bin TL ceza kesilmiş. Ancak cezayı görseniz 8 haneli ceza. Yani ilk bakışta Milyon TL ceza kesilmiş gibi görünüyor. Yıllardır Adalar Belediyesinin yapmış olduğu bir uygulama. Virgülden sonra 6 haneli, 8 haneli rakamlar yazarak sanki Milyon TL kesmiş gibi bir hava vermesi encümenin marifeti! 18 bin TL kesilen cezayı sanki 18 milyon gibi gösterme huyunuzdan vazgeçin. Adalılar artık bu oyunları yemiyor.

Tespit krokisinde 12 ile 15 nolu parseller tevhid edilmiş ve mevcut binayı zamanında yapılmış. 12 nolu parselin deniz tarafında hem kıyı kenar çizgisiyle sahil arası doldurulmuş hem de deniz doldurulmuş. Basit onarım adı altında betonarme rıhtım yapılmış, platform yapılmış. 15 nolu parselde gene aynı şekilde bir kısmı sahil ve deniz doldurulmuş, komşu parsele doğruda sahil doldurularak iskele yapılmış. Kayıkhane adı altında yapılan yer kıyı kanununa aykırı olarak yapılmış. Nakibey sokağa bağlanan sahile inen yol var o kapatılmış. Halkın denizlere ve sahile ulaşması engellenmiş.

Şimdi bu yol açık mı?

Hayır…

Kapalı ise neden açtıramıyorsunuz?

Yılmaztürk caddesinden sadece en üst katı görülen binanın bahçeye bakan tarafında kot farkından dolayı 3 kat bulunmaktaydı. Binanın bahçesinde müştemilat ve envai çeşit ağaç yer almaktaydı. Noter arkadaş arka bahçedeki bütün ağaçları kestirerek yerlerine çok büyük bir havuz yaptırmak üzere beton dökmüş.

Maden Mahallesine noter damgası!
Maden Mahallesine noter damgası!

Bir noter aldığı yerde böyle imara aykırı işlere girip yasaları çiğniyorsa acaba noter olduğu yerde neler oluyor? Birde eski belediye başkanı Atilla Aytaç’ın arkadaşı olduğu düşünülürse! Bakalım bu noter arkadaş Adalar’da bir sürü örneği olan benzer yerini halledebilecek mi?

Sizce…

Bekleyelim görelim…

Şükrü Abanoz

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.