Murat Pekin’in davasında sonuç belli oldu!

Murat Pekin’in davasında sonuç belli oldu!
Yayınlama: 03.05.2021
Düzenleme: 07.01.2023 12:25
A+
A-

Adalar’da imar planı olmadığı için arsa ve binalarda emlak vergisinde muafiyet (kısıtlılık) isteyebilir, vergi tutarlarınızın 1/10’nu ödeyebileceğinizi daha önceki haberimizde paylaşmıştık.

Bu haktan yararlanmak isteyen DSP Adalar İlçe Başkanı Murat Pekin, taşınmazları için tahakkuk eden emlak vergilerinin Emlak Vergisi Kanununun 30. maddesi uyarınca 1/10 oranında emlak vergisi tahakkuk ettirilmesi gerekirken tam vergi tahakkuk edildiğini, ödeme emrinin hukuka aykırı olduğunu ileri sürerek ödeme emrinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiş, mahkeme kararında Murat Pekin’i haklı bularak tahakkuk etmiş verginin ödemesinin durdurulmasına karar vermişti.

Adalıların faydasına olan bu kararı iptal ettirmek isteyen belediye yönetimi altında Emine Ordu, Şadan Güzel ve Serdar Karipoğlu isimli memurların imzasıyla bir tutanak düzenleyerek Murat Pekin’i savcılığa vermişti.

Bugün mahkemesi görülen konunun karar celsesinde mahkeme Pekin’in beraatine karar verdi. Konu ile ilgili telefonla ulaştığımız Murat Pekin gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Pekin: “Biliyorsunuz 2019 da Adalar Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne, Adalar ilçesinde imar planı olmadığı için arsa emlak vergilerinin yüzde 10 olarak tahsil edilmesi gerekçesiyle dava açtım. Davayı belediye memurlarının bana ödeme emri tebliğinden iki gün sonra yasal süresi içinde açtım ve 7 ay sonra davayı kazandım. Siz bunu haber yaptınız ve herkes bu kararı emsal göstererek vergilerinin buna göre hesaplanması için belediyeye başvurdu. Bildiğim yüzlerce kişi başvuruyor. Kamu memuru demeye utandığım bazı kişiler, yedi ay evvel sanki ben tebligat üzerinde sahtekarlık yapmışım gibi bir tutanak tutuyorlar. Tuttukları tutanağa da yedi ay evvelinin tarihini atıp beni Adalar Cumhuriyet Başsavcılığına veriyorlar. Diyeceksiniz ki yedi ay evvelinin tarihini attıklarını nereden anladınız? Çok basit, madem ben sahtekarlık yaptım o zaman neden hemen savcılığa suç duyurusunda bulunmadın da yedi ay sonra ben davayı kazanıp millet de parasını istedikten sonra savcılığa gittin? Zira kamu görevlisi suçu tespit edince hemen gerekli yerlere müracaat etmek zorunda. Neden yedi ay bekledin? Neyse uzatmayalım, bu rezilce bana karşı yapılan saçma sapan ithamı şu anda Urfa’nın Suruç ilçesinde görev yapan sayın savcımız gözünden kaçırıyor olacak ki davaya dönüştürüyor. Tabii şu andaki sayın duruşma savcısını da beraat yönündeki mütalaası ve sayın hakimin kararıyla beraat ettim. Dava sürecinde belediye avukatlarının mahkum olmam için nasıl hiçbir değeri olmayan saçma sapan dilekçeler verdiğini sadece gülerek izledim. Dava sırasında o rezil tutanağın altında imzası olanlardan biri, bulaştığı işin sonuçlarını anlamış olacak ki, mahkemede benim bu konudan haberim yok diye ifade değiştirdi. Diğeri ise korkusundan kendisine yapılan tebligata rağmen mahkemeye gelmedi. Diğer ikisini de konu dışı olduğu için sayın mahkeme çağırmadı bile. Şimdi ne olacak söyleyeyim. Birbuçuk sene sabırla bekledim beraat edeyim dedim. Şimdi beraat ettim. Şimdi bana iftira atarak ateşle oynayan bu dört kişi hakkında hukuk önünde sağlam bir hesaplaşmaya gideceğim ki bu işlerin böyle ucuz olmadığını öğrensinler. Bu kişiler kim diye soruyorsunuz. Adlarını siz açıklamışsınız ben bir daha anmaya lüzum görmüyorum” dedi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.