Pekin: “Sayın Başkan’ı ileride duyacağı bir utançtan kurtardılar”

Pekin: “Sayın Başkan’ı ileride duyacağı bir utançtan kurtardılar”
Yayınlama: 08.02.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:19
A+
A-

Demokratik Sol Parti Adalar İlçe Başkanı Murat Pekin, geçen Cuma günü mecliste ret olan teklif için ret oyu veren üyelerin Erdem Gül’ü ileride duyacağı bir utançtan kurtardığını belirtti.

Pekin Sayın Başkan'ı ileride duyacağı bir utançtan kurtardılar

Hatırlabacağı üzere, Vadi Altyapı İnş. Taah. LTD. ŞTİ’nin Büyükada Şehit Murat Yüksel İlköğretim okulu ile Kınalıada Mehmetçik İlkokullarının Mayıs sonuna kadar sürecek olan güçlendirilmesi işi esnasında 120 kamyon inşaat malzemesi ile beton taşınması işi için belediyeden meclis kararı ve Sayıştay’ın olumsuz görüşü olmasına rağmen çıkarma gemileriyle taşınacak olan atık ve malzemelerde indirim isteği içeren teklif duyarlı meclis üyelerinin olumsuz görüş bildirmesi üzerine 5 kabul oyuna karşılık 7 ret oyuyla reddedilmişti

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Demokratik Sol Parti (DSP) Adalar İlçe Başkanı Nali Murat Pekin gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

Pekin: “Sayın Başkan’ın yargılandığı Mit Tırları davası sonuç olarak siyasi damarları olan bir davaydı. O sebeple ceza aldığında ki sonradan bozulduysa ve beraat ile sonuçlandıysa bile, her ne olursa olsun muhalif kesimde kendisini destekleyen büyük bir kesim vardı. Ancak bugün gelinen noktada, aylardır Adalar Belediye Meclisi’ne; Başkanın yanındaki kişiler tarafından getirilen sıkıntılı teklifler, böyle başkanın eskiden yargılandığı siyasi konular gibi konular falan değil. Bizzat arkasında ihaleye fesat karıştırma, akçeli para paylaşımı, irtikap, rüşvet, konularını kapsayan konuları barındıran yüz kızartıcı işler. Geçen Cuma günüde 7 ye 5 ile ret olan teklif böyle bir konu ile ilgiliydi. Aslında meclisteki CHP’li 3, Ak Partili 3 ve DSP’li 1 üyenin, yani 7 üyenin ret oyuyla, 7 ye 5 ile bu teklifin ret edilmesi, Sayın Başkan’ı ileride duyacağı bir utançtan kurtardı. Zira Sayın Başkan belki Mit Tırları davasında arkasında muhalif kesimin desteğini bulmuştu ama bu ve aylardır buna benzer kararlar Ak Partili üyeler ile biz DSP ve 3 CHP li üyenin ret oyları olmadan geçseydi, bu kararların uygulanması sonucu sayın Başkan’ın ileride alacağı yüz kızartıcı suç cezaları sebebiyle, Erdem bey, arkasında tek bir kişiyi dahi bulamazdı. Burada ayrıca CHP’li olup ret oyu veren üyelere de Adalar halkından yüzde 25 oy alan bir partinin temsilcisi olarak, ayrıca teşekkür ederim” dedi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.