Adalar Belediyesi’nde tehditler havada uçuşuyor!

Adalar Belediyesi’nde tehditler havada uçuşuyor!
Yayınlama: 02.02.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:19
A+
A-

Adalar Belediyesi Meclisinin 2021 yılı Şubat ayı toplantısında belediye meclise getirilen teklifin kabul edilmesi için yapılan tehditler ada gündemine oturdu.

Adalar Belediyesi'nde tehditler havada uçuşuyor!

Hatırlanacağı üzere konuyla ilgili ‘Adalar Belediye Meclisi’ne skandal teklif! Bu kadarına da PES!‘ başlıklı haberimizde Vadi Altyapı İnş. Taah. LTD. ŞTİ şirketinin Büyükada Şehit Murat Yüksel İlköğretim okulu ile Kınalıada Mehmetçik İlkokullarının Mayıs sonuna kadar sürecek olan güçlendirilmesi işi esnasında 120 kamyon inşaat malzemesi ile beton taşınması işi için belediyeden meclis kararı ve Sayıştay’ın olumsuz görüşü olmasına rağmen çıkarma gemileriyle taşınacak olan atık ve malzemelerde indirim isteği ve buna bağlı oluşan kamu zararını konu etmiş, belediyeyi ve meclis üyelerini uyarmıştık. Ancak Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik, CHP Adalar İlçe Başkanı Ali Ercan Akpolat’ın ve Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’ün teklife haklı olarak ret oyu verecek duyarlı CHP’li meclis üyelerini disipline göndermekle tehdit edip mobbing uyguladığı iddiaları ada gündemine oturdu.

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Demokratik Sol Parti (DSP) İlçe Başkanı Murat Pekin gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

Pekin:”Şimdi bakanlık bir ihale açıyor. İhale bakanlığın güçlendirme yaptıracağı okulların işi ile ilgili. Bir özel firma bu işi alıyor. Nasıl alıyor? İşin maliyetini hesaplıyor ve üzerine bir kār koyuyor ve bir fiyat teklifi yapıp, işi alıyor. Kuşkusuz ki bu işin maliyetini hesaplarken çıkartma gemisi ücretini de maliyete koyuyor. Sonra da belediyeden çıkartma gemisi ücretinde indirim talep ediyor. Belediyenin de ilgili müdürlüğü talebi haklı olarak ret ediyor. Zira kanunen indirim yapılabilecek araçlar sadece kamu araçları. Kısaca bu şirket özel bir şirket ve zaten ihaleyi bakanlıktan alırken çıkartma bedelini de maliyete eklemek suretiyle işin maliyet birimlerinden biri olan çıkartma gemisi maliyetini de zaten bakanlıktan almış. Kaldı ki ihaleye katılan diğer şirketler de fiyat verirken belediyenin standart çıkartma bedelini hesaplayıp teklif vermişlerdir. Sadece bu bile ihaleden fiyat sebebiyle elenen diğer şirketler açısından ihalenin iptaline sebep olur. Yani bu indirimi yapan her kim olursa olsun sonuçta ihaleye fesat karıştırmış olur.
Ancak iş bununla bitmiyor. Belediye başkan yardımcısı, talebi ret eden ilgili birim müdürüne, indirim yapılsın diye adalar belediye meclisine bir teklif verdiriyor. Kısaca şimdi ilgili birim müdürünün almadığı sorumluluk meclise atılmış durumda. Bakın size net bir şey söyleyeyim, bu indirim meclisten kabul görsün ve buna dayanarak bu firmaya indirim yapılsın, meclis üyeleri yargılanır. Bir kere ben bu işin peşini bırakmam. Şimdi bir de pandemi var bu şirkete yardımcı olalım diye bir gerekçe yazmışlar. Kardeşim ilgili firma bu parayı devletten zaten alıyor ne yardımından bahsediyorsunuz. Kaldı ki daha geçen ay mahkeme kararına rağmen pandemi falan dinlemeden esnaftan katı atık vergisi almaya kalkmışlardı. Son dakikada dört CHP’li üyenin muhalefete verdiği destek sayesinde önledik.
Bu arada, bu teklifi ilgili birim müdürünün vermesi diye bir şey olamaz. Madem müdür talebi ret etti, meclise teklifi başkanlığın kendisi yapar. Anlaşılan başkan ve yardımcısı bu şekildeki bir teklifin suç olduğunu bildiklerinden, teklifi mobbing uygulayarak ilgili birim müdürüne verdirtmişler.
Şimdi soralım, bir insan bir taşeron şirketin bedelini devletten aldığı çıkartma gemisi ücretini, belediyeye daha az verip aradaki farkı cebe indirsin diye neden bu kadar kanunları eze eze uğraşır?
Ya çok saftır yada o firma ile akçeli işlere girmiştir. Başka bir açıklaması olmaz.
Şimdi komisyona havale etmişler, bakalım oradan ne çıkacak. Cuma da meclisten ne karar çıkacak
” dedi.

Şükrü ABANOZ

İLGİLİ HABER

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 7 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.