Perşembe günü meclis üyelerinin başına çuval mı geçirilecek?

Perşembe günü meclis üyelerinin başına çuval mı geçirilecek?
Yayınlama: 03.03.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:19
A+
A-

Pazartesi günü meclise gelen ve komisyonlara gönderilen ücret tarifesi ve borçlanma teklifinin yankıları sürüyor.

Perşembe günü meclis üyelerinin başına çuval mı geçirilecek

Pazartesi günü meclis gündemine gelen ücret tarifesi teklifi ve borçlanma yetkisi komisyonlarda kabul edilerek perşembe günü mecliste oylamaya sunulmasının tepkileri devam ediyor.

Eğer perşembe günü yapılacak olan Adalar Belediyesi Meclisi’nin Mart ayı ikinci oturumunda, oylaması yapılacak olan teklifler kabul edilirse artık hafriyat taşıma işi ücret tarifesindeki iptal edilecek olan 7. maddeye göre m3 olarak değil, çuval hesabına göre yapılacak. Borçlanma yetkisi kabul edilirse, Adalıların sırtına milyonlarca lira daha yük binecek.

Hatırlanacağı üzere bir önceki haberimizde 2019, 2020, 2021 ücret tarifelerine bakıldığında, 2020 tarifesinde çuvalla ilgili hiçbir şey olmadığını, 1 m3 hafriyat 150 TL’ye taşındığını, 2021’de yılbaşında meclise bir teklif getirilerek 160 TL’ye çıkarıldığını, ücret tarifesindeki 7. maddenin ortadan kaldırılarak m3 fiyatının ortadan kaldırıldığını, işin çuval hesabına döküldüğünü, yeni teklifin 1 m3’den az hafriyatla çuval başına ücret edildiğini, 1 m3’ün üstünde ücret tarifesinin ortadan kaldırılarak m3 başına alınacak fiyatta ücretlendirme tarifesinden kalktığını ve bunun büyük bir şaibeye neden olacağını, artık hafriyat taşımada 1 m3’ün üstünde hafriyat taşıma işinde tek yetkilinin Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik’in yetkili olacağını (Fen İşleri Müdürlüğü kendisine bağlı). Engin Çelik’in hafriyatı taşıyın/taşımayın diyebileceğini belirtmiş, teklifin iptal edilerek yeniden düzenlenmesi gerektiğinin altını çizmiştik.

Bize göre kasıtlı olarak hazırlanan teklifin, geçen ay meclis toplantısında bir firmanın 120 kamyon inşaat malzemesi ile beton taşınması işi için belediyeden meclis kararı ve Sayıştay’ın olumsuz görüşü olmasına rağmen çıkarma gemileriyle taşınacak olan atık ve malzemelerde indirim isteği içeren ve duyarlı meclis üyelerinin olumsuz görüş bildirmesi üzerine 5 kabul oyuna karşılık 7 ret oyuyla reddedilen teklifin bu sefer kasıtlı olarak hülle yoluyla kabuk değiştirilip ücret tarifesi adı altında pazartesi günü meclise getirildiğini eğer kabul edilirse artık hafriyat taşıma işi Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik’in iki dudağının arasına bırakılacağını belirtmiştik.

Haberimizden sonra 7. Maddeyi sanki iptal etmedik diye bir düzenleme yapan Engin Çelik ve avanesi, teklife çuval ebadı koyarak sanki hatayı giderdik mesajları vermesi, 7. Maddenin altına çuval teklifinde bulunan maddeyi ekleyip üst yazısında hiçbir şey belirtmeden meclise gönderip meclis üyelerini kandırmaya çalışması Adalılara pes dedirttirdi.

Haberimizden sonra gelen tepkiler üzerine teklif aşağıdaki gibi düzeltilse de meclis üyelerini kandırmaktan öte hiçbir amacı olmayan teklifte 7. maddenin iptal edilmediğine dair hiçbir ibare yok. Sadece çuval ebadı eklenip göz boyamaya çalışılmış.

Perşembe günü meclis üyelerinin başına çuval mı geçirilecek

Bununda tutmayacağını anlamışlar ki bu sefer 7. maddenin altına çuval teklifini koyup böyle onaya sunmak istenmiş. Ancak 7. maddenin iptal edilmediğine dair tek bir ibare yine yok. 7. madde ne idi? Hafriyat taşıma işinin m3 fiyatının 160 tl olduğu idi… Bu tekliflere göre 7. madde iptal edilip çuval hesabına geçiliyor. Taşıma işi Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik’in inisiyatifine bırakılıyor.

Perşembe günü meclis üyelerinin başına çuval mı geçirilecek

Duyarlı meclis üyeleri ve Adalıların aklıyla dalga geçen bu zihniyeti kınıyor, meclis üyelerinin böyle oyunlar oynayan bir yönetime gerekli cevabı vereceğini ümit ediyoruz.

Adalıların sırtına milyonlarca lira yük binecek

Adalar Belediyesi Mart Ayı Meclis Gündemine gelen 3.700.000 TL (Üçmilyonyediyüzbin) borçlanma yetkisi kabul edilirse, Adalıların sırtına milyonlarca TL yük binecek.

Tahmini bütçeyi incelediğimizde, tahakkuk eden bütçe gelirleriyle tahsil edilen gelirler arasında çok büyük oranda eksiklikler var. Tahsilatın tahakkuku karşılama oranı %65 seviyelerinde. Tahsilatı artırmak için önlemler almak yerine borçlanmaya gitmek, faiz ödemek belediyeye artı yük getirecek.

31.12.2020 tarihi itibarıyla banka mevcudu nedir belli değil? Göreve geldiğiniz tarihindeki borç ile şimdiki borç nedir? Tahmini bütçede yatırım ile hiçbir kalem bulunmamakta. O zaman ne diye borçlanıyorsun? Bunlara rağmen borçlanmaya gitmek toplum nezdinde soru işaretlerine sebep oluyor.

Duyarlı meclis üyelerinin Adalılara ihanet etmeyip bu teklife de gerekli cevabı vereceğini ümit ediyoruz…

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.