Yeni Adalar yaz vapur tarifesi üzerine açıklama;

Yeni Adalar yaz vapur tarifesi üzerine açıklama;
Yayınlama: 06.06.2013
Düzenleme: 06.06.2013 09:38
A+
A-
  • deniz_emin_tufekci_000374Yeni Adalar  yaz  vapur tarifesi üzerine açıklama;

    Sevgili Adalılar,
    2009 yılındaki yerel seçimlerin hemen ardından,Adalardaki yerel seçimi AKP kaybetmesi üzerine Istanbul Belediyesi tarafından işletilen Şehir hatları İşletmesi(ŞHİ) Adalara yaptığı seferler hemen hemen yarıya indirilmiş, ya da Bostancı istikametinde olduğu gibi tamamen ortadan kaldırılmış,yerine kiralık motor konmuş,sefer sayısı günde 12 -15 seferden 3-4 sefere indirilmiştir.Bunu daha anlatmaya gerek yok, hepimiz yeterince bunu gördük.

     

     
    Seferlerin azaltılmasının, iptal edilmesinin nedeni olarak ”yetersiz talep ve zarar eden işletme” gösterilmiştir.Bildiğiniz gibi aradan geçen yıllarda bu sefer sayılarında belirgin bir artış olmamış, açık ”Mavi Marmara” nın motorlarıyla kapatılmış, ulaşım sorunu kör topal da olsa bu şekilde karşılanmıştır.Yerel yönetimde oyunu AKP’den esirgeyen Adalılara AKP anakent belediyesi yönetimi ve onların yönetimindeki ŞHİ eften püften, inandırıcı olmayan suni gerekçeler öne sürerek ulaşımsızlık cezası vermiştir.Ulaşım gibi Adalıların yaşamsal önemdeki bir gereksinimini elinden almıştır.

     

    Şimdi yerel seçimler yaklaşıyor,AKP yönetimi yarın Adalılardan yine oy isteyecek.Geçen yılları unutturabilmek için yine vapur seferlerini geçmiş yılların örneğin Bostancı -Adalar hattında 3 katına çıkartarak yeni tarifede olduğu gibi göz boyamaya çalışacaktır.

     
    Öncelikle teşekkür ederiz,hatadan oy avcılığı gerekçesiyle de olsa ”zorunluluktan dolayı” da olsa dönmeye başladığınız için.

     
    Peki ,Adalara vapur seferleri iptal edilirken AKP yönetimindeki ŞHİ ne söylemişti? ”Zarar ediyoruz.. maliyeti kurtarmıyor…!!!”

     
    Peki ne oldu da seferlere tekrar başladınız?hepimizin sorması gereken soru şudur.

     
    *** Maliyetler mi azaldı?
    *** Yolcu sayısında geçmiş yıllara oranla artış mı oldu?
    *** Yoksa yerel seçimler yaklaşırken Adalıları cezalandırmaktan vaz geçer görünüp, oy avcılığı mı yapmak?
    Adalılar bu sorunun yanıtını kuşkusuz biliyor.

     
    Değerli Adalılar,

     
    Bu gün İstanbulda Şehir Hatları işletmesinin en pahalı ulaşım ücreti Adalar hattıdır.
    Basit bir örnek göstereyim.Üsküdar – Eyüp arasındaki hattın ulaşım süresi yaklaşık 55 dakikadır .Ücreti ise Kadıköy -Eminönü, Üsküdar-Beşiktaş hattı fiyatı kadardır.Yani,20 dakikalık Kınalıada -Bostancı, 25 dakikalık Heybeliada-Bostancı, fiyatının yarı fiyatıdır. Adaya seyahat eden bir kişi normal fiyatın iki katı ücret ödemek zorundadır.Adalar arasındaki seyahat süresi 15 dakikaya düşmekte buna karşın fiyat değişmemektedir.Hafta içinde bir ücretsiz Adalar arası seyahat olası iken Cumartesi,pazar ve diğer tatil günlerinde bu ücret tam ücret olarak tahsil edilmektedir.Büyükadadan Heybeliadaya 15 dakikalık seyahatin ederi 5 tl’dir.

     

     
    AKP iktidarının ,onun istanbuldaki Anakent belediyesinin, ona bağlı kuruluşlarının ŞHİ’nin marifeti budur.
    Bu konuda bu güne dek Adalı AKP’ye oy vermiş seçmenin dileğini bile göz ardı eden anlayışın bu gün yaptığı ”göz boyama amaçlı olduğu aşikar” tarife iyileştirmesinin altındaki nedeni bildiğimizi, geçen 4 yılı unutmadığımızı , ivedilikle ulaşım fiyatlarını da normal düzeye çekmesi gerektiğini , normalin iki katı olan fiyatı normal düzeye indirmesi gerektiğini de hatırlatmakta yarar var.

     

     

    Sevgili Adalılar;

    Sizi geçen 4 yılda cezalandırma cüretini gösterenleri asla unutmayın.Adalarımıza sahip çıkalım.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.