Ada sahillerinde kaçak dükkan nasıl açılır?

Yayınlama: 20.06.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:12
A+
A-

Adalar’da kaçak inşaat çalışmaları tavan yaparken kamu görevlilerin de bu işlere ortak olması Adalıları canından bezdirdi. Şuan sadece Büyükada’da 17 kaçak inşaat 1 Haziranda başlayan inşaat yasağına rağmen son hız devam ediyor.

Ada sahillerinde kaçak dükkan nasıl açılır

Büyükada’da 1/4 hissesi FETÖ’den yurt dışına kaçtığı iddia edilen Ömer Faruk Berksan, 1/4 hissesi Ada Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Halim Bulutoğlu, 1/4 hissesi Ada Vakfı Başkan Yardımcısı Teoman Göral, 1/4 hissesi Aykut Mutlu’ya ait olan 21 ada 13 pafta 5-29 parselde ticari faaliyetlerde bulunan Ak Parti Adalar Belediyesi meclis üyesi İsmail Hakkı Durmuş’un işlettiği, bir ara gece yarısı TIR Dorsesi koyulan ve imara aykırılıkları bulunan yer için başvuruda bulunulan Yapı Kayıt Belgesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca iptal edilmiş, Durmuş’un çalıştırdığı işletmenin imara aykırı yerleri yıkılıp teslim etmişti.

DURMUŞ durmak bilmiyor!

İsmail DURMUŞ soyadının aksine durmak bilmiyor. Bu illegal işleri yaparken de Ak Parti Meclis Üyeliğini sıfatını kullanıp partisine zarar vermeye devam ederken, meclis üyesi olarak kamu görevi yaptığını unutuyor.

Daha önce illegal işler yaptığı ve yıkıp teslim ettiği yere yine kaçak faaliyetler yapmak için bir gece yarısı operasyonuyla milletin yerine yani Milli Emlak’a ait olan yere tabiri caizse çöktü. DURMUŞ, Milli Emlak’a ait olan arsayı kendi kiracısı olduğu yerden paravanla ayırıp helva, dondurma, masa ve sandalye koyarak bir gece yarısı operasyonuyla ticari faaliyetlere başladı. Paravanla ayırmasının sebebi, arazinin arka tarafındaki binadaki kiracılığı devam ediyormuş gibi bir algı yaratmak istemesi. Buranın tuvaleti yok, mutfağı da yok, ruhsatı da yok, tüm bu işler Adalar Belediyesi zabıtasının önünde yapılıyor. Adalar Belediyesi de seyrediyor.

Kaymakamlık tarafından kaldırılan eski BURGERKİNG olan yere bir gece yarısı operasyonuyla tır dorsesi koyduğu yeri paravanla ayırması, bahçenin yarısına paravan çekmesi, kiracısı olduğu arka taraftaki binadan ayırıp milletin yeri olan ön tarafa çökmesi, sahipleri arasında Ada Vakfı Başkanı Halim Bulutoğu ve FETÖ’den yurtdışına kaçan Ömer Faruk Berksan’ın olduğu ve kiracısı olduğu binayla alakası olmadığı havası vermesi, paraları toplaması, cebine atması, bunu yaparken de AK Parti Meclis Üyeliği sıfatını kullanıp partisini zor durumda bırakmasına bakarsak DURMUŞ’un durmayacağını anlıyoruz.

Fayton Meydanındaki dükkanları da kiralamıştı!

İsmail Durmuş anlaşılan Ak Parti’ye siyaset yapmak için değil ticaret yapmak için gelmiş.  ‘panayır alanına döndüreceğiz’ sloganıyla büyük bir rant alanına çevrilmek istenen ve düzenleme adı altında bir yarışma açılan Büyükada’daki 150 yıllık ulaşım alanı olan eski fayton bekleme alanının etrafındaki dükkanların Ak Parti Adalar Belediye Meclis Üyesi İsmail Hakkı Durmuş tarafından kiralandığı ortaya çıkmıştı. Aynı yerde Bizans dönemine ait kalıntılar bulunmuş ve bir gece yarsı operasyonu ile üstü kapatılmıştı.

İsmail Durmuş, milletin yerine çöküp sattığı helvanın siyasi olarak kendi helvası olduğunu bakalım ne zaman anlayacak…

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum
  1. Nusret kan dedi ki:

    Ye kürküm ye Allah büyük seçime az kaldı

  2. İSMET KULAKSIZ dedi ki:

    SAYIN ŞÜKRÜ ABANOZ –DÜNYADA GÖRSEL BASIN BİTİYOR ŞİMDİ HER ŞEY ELEKRONİK BASINA DÖNÜYOR -ADA GAZETESİNE ABONELİĞİM DEV EDİYOR MU SELAMLAR