Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, memurun hakkında soruşturma açacak mısın?

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, memurun hakkında soruşturma açacak mısın?
Yayınlama: 10.05.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:28
A+
A-

Büyükada’da bulunan, Adalar Vakfı’nda başkan vekilliği yapan Teoman Göral’e ait Doğal Sit alanındaki kaçak yapılaşma polis baskınıyla durdurulmasına rağmen görevini yapması gereken memurların görevlerini yerine getirmediği ortaya çıktı.

Hatırlanacağı üzere Adalar Belediyesinin görmezden gelip peşkeş çektiği, Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’e yakınlığı ile bilinen Ada Vakfı yöneticilerinden Teoman Göral’e ait olan doğal sit alanı içinde kalan Nizam Mah. 191 ada 21 parsel 54 pafta 8.666 m2 müfrez tarla(1. Derece Sit Alanından 3. Derece Sit Alanına sokulmuş), 191 ada 19 parsel 54 pafta 1.544.50m2 müfrez tarla ve 191 ada 20 parsel 54 pafta 316.50 m3 müfrez geçit mahalli yerdeki şantiye alanına dönmüş kaçak inşaata Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki ekiplerce baskın yapılıp 20-30 kişinin çalıştığı şantiyeye dönmüş yerle ilgili olarak 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun ilgili maddeleri kapsamında tutanak tutarak ilgili mercilere bildirilmişti.

Adalar Belediyesinin ise olayın üstünü kapamaya çalıştığı ancak Kaymakamlık ve Emniyet Müdürlüğünün zamanında olaya el koyması ve ilgili yerlere bildirmesi üzerine belediye işlem yapmak zorunda kalmıştı. Ancak Adalar Belediyesi İmar Müdürlüğü’nde görevli Hüseyin Yılmaz isimli raportörün iddiaya göre olayın üstünü kapatmaya çalıştığı ortaya çıktı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına neden bildirmiyorsun?

Yaptığımız araştırmalar ve gazetemize gelen ihbarlar neticesinde kaçak yapılaşma için güncel bir İmar Barışı Belgesi alındığı, bu belgeyle olayın üstünün kapatılmaya çalışıldığı ancak Kaymakamlığın ve Emniyet Müdürlüğünün tuttuğu tutanaklar nedeniyle sıkışan Hüseyin Yılmaz İsimli raportörün geri adım atarak “ Bu yerle ilgili yapı tatil tutanağı tuttum Kaymakamlığa bildirdim, savcılığa verdim” vs. dediği gelen bilgiler arasında. Ancak ismi geçen raportörün tuttuğu zabıtların eksik olduğu, 3 parsele yapı tatil tutanağı tutması gerekirken bir parsele zabıt tuttuğu belirtiliyor. Raportörün zabıt tutup Kaymakamlığa bildirmesi iddiası ancak belge iptali için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına iptal yazısı yazmaması kafalarda soru işaretleri bıraktı.

İmar Barışı 31/12/2017 tarihinden önce yapılmış yapıları kapsıyor. İlgili yerin ise bu tarihten sonra yapıldığı gelen bilgiler arasında. İmar Barışı Belgesi alınan yerlerin belgesi dosyasına koyuluyor. Ancak işlem yapılan belgeler iptal edilip Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bildiriliyor.

Raportör Hüseyin Yılmaz

  1. Ada Vakfı yöneticilerinden Teoman Göral’e ait olan Doğal Sit alanı içinde kalan yerler için alınan İmar Barışı Belgesi dosyada duruyor mu? Durmuyor mu?
  2. Ada Vakfı yöneticilerinden Teoman Göral’e ait olan Doğal Sit alanı içinde kalan yer için zabıt tutuğunu söylediğine göre Yapı Belgesi Barışı ne olacak?
  3. Teoman Göral’e ait olan Doğal Sit alanı içinde kalan zabıtların eksik olduğu, 3 parsele yapı tatil tutanağı tutması gerekirken bir parsele zabıt tutulduğu doğru mudur?
  4. Eğer doğruysa neden eksik zabıt tutup parsel sahibini kayırdın?
  5. İmar barışına başvurulmuş imar barışı belgesi alınan ve dosyasına konan ancak polis baskını sebebiyle mecbur kalıp işlem yaptığın yerle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığına “bana böyle bir belge geldi ve bu belgeyi iptal ettim” diyecek olan kimdir? Sen değil misin?
  6. Zabıt tutup kaymakamlığa bildirdiği sağda solda konuştuğuna göre İmar Barışı Belgesi iptal yazısını neden Çevre Bakanlığına yazmıyorsun? Dosyada neden hala tutuyorsun? Neden işlem yapmıyorsun?
  7. Üç parsel için yapı tescil belgesi alınan bu parseller için neden bir parsele tutanak tuttun diğer iki parsele tutanak tutmadın

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül

  • 1- Memurunuz Hüseyin Yılmaz sağda solda “ben yazıyı yazdım başkanın önünde duruyor” dediği gelen bilgiler arasında. Bu doğru mudur?
  • 2- Eğer doğruysa ve belediyenin başkanı siz olduğunuza göre dosyayı neden veya ne uğruna tutuyorsunuz?
  • 3- Teoman Göral isimli şahısla yakınlık dereceniz nedir? Kendisini tanıyor musunuz?
  • 4- Adalar Belediye Başkanı olarak kendinize bağladığınız ve direkt mesul olduğunuz İmar Müdürlüğündeki ‘işlem yapmayarak görevi ihmal suçu işleyen’ bu memurunuz hakkında görevi ihmal suçundan işlem yapıp hakkında soruşturma başlatıp savcılığa sevk edecek misiniz?

İlgili haberler

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 10 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.