Adalar Belediyesi’nde skandal ortaklık! 2 ay imzalamamış!

Adalar Belediyesi’nde skandal ortaklık! 2 ay imzalamamış!
Yayınlama: 12.11.2020
Düzenleme: 13.12.2022 15:20
A+
A-

Eski fayton bekleme alanındaki dükkanların kiralanması işinde Adalar Belediyesi’nde AKP’li meclis üyesi ile CHP’li başkan yardımcısı arasında bir ortaklık olduğu iddiası Adalar gündemine oturdu.

Adalar Belediyesi'nde skandal ortaklık! 2 ay imzalamamış!

Hatırlanacağı üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), UKOME’nin aldığı karar gereği Adalar’da toplu taşıma işini yapan faytonları kaldırıp ulaşımı elektrikli araçlarla yapmaya başlamıştı. Bu kapsamda fayton bekleme alanının ortasında bulunan Adalar Belediyesine ait yapının, İBB’nin elektrikli araçların şoförlerin ihtiyaçları için kullanılması planlanmış ve bu doğrultuda Adalar Belediyesine bir yazı yazarak alanın ve yapının bu amaçla kullanılması için İETT’ye tahsis edilmesini talep eden yazıyı Adalar Belediyesine göndermişti.

Adalar Belediyesi'nde skandal ortaklık! 2 ay imzalamamış!

2 ay yazı imzalamamış!

İBB, Adalar’da toplu taşıma işini yapan elektrikli araçların şoförlerin ihtiyaçlarını görmesi için alanın ve yapının İETT’ye tahsis edilmesini isteyen yazıyı Adalar Belediyesi Başkan Yardımcısı Engin Çelik’in iki ay sümen altı ettiği ve imzalanmadığı ortaya çıktı. Yaptığımız araştırmalar sonucunda skandal iddialara ulaştık.

Yazlık sinemada film içinde film!

İddiaya göre, Adalar Belediyesinin boş kalan meydanı yazlık sinema adı altında panayır alanına çevirmek istemesi ve bunun için Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’ün Almaya’dan PKK terör örgütünün propagandasını yapan yönetmen Kaan Müjdeci‘yi Adalara getirmesi, bunu önceden öğrenen bazı siyasilerin iştahını kabartmış ve alanın etrafındaki dükkanlar bir bir rant için kiralanmaya başlamıştı.

AKP meclis üyesi kiralamış

Panayır alanına döndürülmesi planlanarak büyük bir rant alanına çevrilmek istenen eski fayton bekleme alanındaki dükkanları Ak Parti Adalar Belediye Meclis Üyesi İsmail Hakkı Durmuş’un kiraladığı ortaya çıktı. İsmail Hakkı Durmuş’un Adalar Belediyesi’ndeki gizli ortağı ise Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik’in olduğu iddia edildi.

2 ay yazıyı imzalamamış!

Faytonların yasaklanıp toplu taşımanın elektrikli araçlara yapılmaya başlanması sonucu durak olarak önce Çınar Caddesi’nde ağaçları kesilerek katledilen Mehmet Bölük Parkı düşünülmüş. Bunun sebebi fayton bekleme alanının yukarıda bahsettiğimiz amaçla kullanılması ve alanın büyük bir rant alanına çevrilmesi…

Bu kapsamda bir müddet boş kalan eski fayton bekleme alanının etrafında bulunan dükkanların AK Parti Adalar Belediye Meclis Üyesi İsmail Hakkı Durmuş ve belediyedeki gizli ortağı olduğu iddia edilen Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik ile beraber yıllık 180 bin TL karşılığında kiraladığı bundan dolayı İBB’nin alanın ve yapının İETT’ye tahsis edilmesini isteyen yazısını başkan yardımcısı Çelik’in iki ay sümen altında tuttuğu ve imzalamadığı ortaya çıktı.

İBB rant planını yerle bir etti!

Panayır alanına çevirerek belediyedeki ortağı ile birlikte etrafındaki dükkanları yıllık 180 BİN TL’ye kiralayarak voliyi vurmak isteyen AK Parti Adalar Belediyesi Meclis Üyesi İsmail Hakkı Durmuş ve belediyedeki gizli ortağı olduğu iddia edilen başkan yardımcısı Engin Çelik’in bu sebeple İBB’nin söz konusu alan ve yapının İEET’ye tahsisi için Adalar Belediyesine gönderdiği yazıyı iki ay sümen altı yaptığı belirtiliyor. Ayrıca Durmuş’a bütün bilgileri Engin Çelik’in verdiği ve bu bilgiler üzerine Durmuş’un yerleri kiralayarak beraber büyük bir voli vurmaya hazırlandıkları gelen iddialar arasında.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ısrarlı tutumu sayesinde alanın elektrikli araçların bekleme durağı olması ve İETT’ye tahsis edilmesi sonucunda akıllara durgunluk veren plan bozuldu. Durmuş elinde kalan dükkanları şimdi başkasına devretmek istediği gelen bilgiler arasında…

Ak Parti Adalar Belediyesi Meclis Üyesi İsmail Hakkı Durmuş;

1-) Yıllık 180 BİN TL karşılığında araba meydanındaki 6 adet dükkanı kiraladığınız doğru mudur?

2-) Adalar Belediyesi’ndeki gizli ortağınız başkan yardımcısı Engin Çelik midir?

3-) AK Parti’ye gönül vermiş vatandaşlarımızın oyu ile oturduğunuz meclis koltuğunda muhalefet yapmanız gerekirken ticaret yapmanız etik midir?

4-) Eğer yukarıda saydığımız iddialar doğru ise muhalefet yapmanız gereken rakip siyasi partinin bir üyesi olan CHP’li başkan yardımcısı Engin Çelik ile size oy veren Ak Partilileri üzerek rant peşinde koşmaktan pişmanlık, üzüntü duymadınız mı?

5-) 180 BİN TL’yi nereden aldığınızı belgelerle açıklar mısınız? Para Almanya’dan mı geldi?

6-) Partinizin ismini böyle iddialarla gündeme getirmenizden dolayı AK Parti’den istifa etmeyi düşünüyor musunuz?

Adalar Belediyesi Başkan Yardımcısı Engin Çelik;

1-) İBB’nin size yazdığı, fayton bekleme alanındaki Adalar Belediyesine ait yapının Adalar’da toplu taşıma işini hizmetini yapan elektrikli araç şoförlerinin ihtiyacı olarak kullanılması için İETTye tahsis edilmesini isteyen yazıyı iki ay neden imzalamadınız? Neden sümenaltı ettiniz?

2-) Eski fayton bekleme alanını panayır alanına çevirmek ve alanı rant alanına çevirmek için Mehmet Bölük parkını elektrikli araç bekleme yeri (durak) olarak yapmayı planladığınız doğru mudur?

3-) AK Parti Adalar Belediye Meclis Üyesi İsmail Hakkı Durmuş’un gizli ortağı olduğunuz ve bütün bilgileri kendisine sizin verdiğiniz iddiaları doğru mudur?

Şükrü Abanoz

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.