Adalıların aklıyla dalga mı geçiyorsunuz?

Adalıların aklıyla dalga mı geçiyorsunuz?
Yayınlama: 08.08.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:35
A+
A-

Gün geçmiyor ki Adalar Belediyesinin yanlış uygulamaları ve skandal kararlarına şahit olmayalım. En son Bölge İdare mahkemesine götürülen müfettiş raporundaki bir yazı adalıların aklıyla dalga mı geçiyorsunuz? Sorusunu sormamıza neden oldu…!

Adalıların aklıyla dalga mı geçiyorsunuz?

Adalar Belediyesi’nden yüklü bir alacağı olan ve belediyeye hacze giderek belediyenin mallarını haczedip yediemine teslim eden bir firmanın süren mahkemesinde yargılanan Adalar Belediyesinin memurlarına müfettişten ‘soruşturmaya gerek yok’ kararı çıkmış ancak Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç kendi memurlarını müfettişin ‘memurun şuçu yok’ demesine rağmen müfettiş raporuna itiraz ederek bölge idare mahkemesine götürüp  ‘hayır benim memurum suçludur‘ dercesine kendi memurunu kötüleyen bir başkan durumuna düşerek tarihe geçmişti…

Müfettiş raporu ile ilgili geniş haberimizi daha sonra ayrıntılarıyla yapacağız. Ancak daha önce müfettişin memurun suçu yok raporuna itiraz eden Adalar Belediyesinin itiraz dilekçesinde bir ifade dikkatimizi çekti. Belediye itiraz dilekçesinde ‘ADADA VAHŞİ DEPOLAMA ALANI yoktur. Çöplerin ve katı atıkların Adalar İlçesinde DEPOLANMASI YASAK OLMASI NEDENİYLE ÇÖP KAMYONLARININ HER GÜN DÜZENLİ İBB DÖKÜM ALANINA GİTMESİ GEREKLİDİR‘ ifadelerine yer veriliyor. Bunu kim diyor…! Adalar Belediyesi…! Atilla Aytaç’ın talimatıyla belediye avukatları…

Kesinlikle doğru söylüyor. Adalar, kentsel ve doğal sit alanı ilan edilmiştir. Bu alanlara moloz, çöp ve inşaat atıkları dökülemez, geçici olarak bile olsa depolanması yapılamaz. Bu nedenle Adalar Belediye Meclisi tarafından her yıl yayınlanan ücret tarifesi ile m3 başına hafriyat toprağı ve inşaat/yıkıntı atıklarının anakara depolama alanına taşınması için adalılardan ücret almaktadır.

Peki Adalar Belediyesi söylediği bu ifadelere uyuyor mu? Kesinlikle “HAYIR”. CHP’li belediye başkanı Mustafa Farsakoğlu’nun Büyükada ve Kınalıada Taşocaklarına 4000 kamyon (40000 M3) moloz, çöp ve tıbbi atıklar döktüğünü defalarca yazdık…  Adalıların cebinden İBB’nin döküm alanına çöpleri, molozları dökeceğim deyip döküm alanına dökmeyip Kınalıada Taşocaklarına döktüğü çöp ve molozların  parasını ne yaptığını sorduk…! Belediyeyi devralan Atilla Aytaç’ın da buraya çöp ve moloz dökmeye devam edip geçici çöp ve moloz döküm yeri yaptığını belirttik. Peki Adalar Belediyesi moloz dökümü kesinlikle yasak olan yere moloz dökerek şuç işliyor  olmasına rağmen neden böyle bir ifade kullanıyor. işte cevabı…! Adalıların aklı ile dalga geçmek…!

Şükrü Abanoz

İLGİLİ HABERLER…

KINALIADA MOLOZ DÖKME YERİ Mİ?

Ada düşmanlarının döktüğü kaçak molozlar kaldırıldı

Kaçak dökülen moloz kaldırıldı…

Adalar Belediyesinin yapması gereken işi İBB yapıyor

Kınalıada’daki moloz rezaleti devam ediyor

Adalar Belediyesi: “Adalar Hepimizin Kirletmeyelim!”

Kınalıada “Taşocakları Spor kompleksi Projesi” nasıl katledilip çöp döküm yeri haline getirildi!

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.