Büyükada’da çevre katliamı! Bu kadarına da pes demiştik!

Büyükada’da çevre katliamı! Bu kadarına da pes demiştik!
Yayınlama: 08.10.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:15
A+
A-

Büyükada’da okul inşaatı yapımında yıkım sırasında çıkan hafriyatı anakaraya dökeceğim diye deniz ve kara nakliye ücret tutarlarını hak edişlerine koyup alan yüklenici firma, yapım sırasında çıkan hafriyatı Adalar Belediyesinin izniyle anakaraya döküm alanına dökmeyerek Büyükada’daki ormanlık alana dökmesi yeni bir çevre felaketine ol açtı.

Büyükada'da çevre katliamı! Bu kadarına da pes demiştik!

Yüklenici firma, Büyükada 125. Yıl Atatürk Ortaokul inşaatından çıkan hafriyatı “Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğine” uygun olarak nakletmedi. Yönetmeliğe uymak çok masraflı ve zaman aldığından dolayı moloz ve hafriyat topraklarını Adalar Belediyesi Başkan Yardımcısı Engin Çelik’in izniyle Büyükada’da ormanlık alana dökerek çevre felaketine yol açarken kendisi de ceplerini doldurmaya devam etti. Tabi bu cep doldurma işini belediyede kiminle beraber yaptığını bilmek için müneccim olmak gerekmiyor.

Büyükada'da çevre katliamı! Bu kadarına da pes demiştik!

Adalar Belediyesi Meclisinde tartışma çıkmıştı.

Adalar Belediyesi Meclisinin 2021 yılı Şubat ayı toplantısında belediye meclise getirilen teklifte, Adalar’da bulunan okulların sağlamlaştırma/yıkma işinden çıkacak hafriyat ve adaya gelecek inşaat malzemelerinin Adalar Belediyesine ait çıkarma gemisiyle taşınmasında yüklenici firma indirim talep etmiş, Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik’in kabul edilmesi için çok uğraştığı indirim talebi kabul edilmemiş, o zaman yaptığımız haberlerde yüklenici firmanın daha fazla kazanmak için devlette ana karaya dökeceğim diye hakkedişlerine eklettiği ve aldığı döküm parasını, molozları adaya dökerek cebe indireceğini yazmış, molozların ormanlık alana döküleceğini bununda kamu zararı oluşturacağını belirtmiş, ilgililerin takip etmesi gerektiğinin altını çizmiştik.

Nitekim dediğimiz çıktı…

Şükrü ABANOZ

Büyükada'da çevre katliamı! Bu kadarına da pes demiştik!
Büyükada'da çevre katliamı! Bu kadarına da pes demiştik!

İLGİLİ HABER

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 3 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.