Büyükada’da İBB ile vatandaşlar karşı karşıya geldi!

Büyükada’da İBB ile vatandaşlar karşı karşıya geldi!
Yayınlama: 01.04.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:13
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Adalar İlçesi genelinde kurulu olan kış bahçelerinin 1 Nisan 2022 tarihine kadar sökülmesi için Adalar Belediyesine talimat vermişti.

Büyükada'da İBB ile vatandaşlar karşı karşıya geldi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Adalar İlçesi genelinde kurulu olan kötü bir görüntü veren kış bahçelerinin 1 Nisan 2022 tarihine kadar sökülmesi için Adalar Belediyesine talimat vermiş bizde önceki haberimizde yazının 1 Nisan şakasından öteye geçmeyeceğini belirtip hiçbir esnafın kış bahçesini kaldırmayacağını yazmıştık.

Esnafa gönderilen yazıda, ‘1 Nisan’a kadar kış bahçesi oluşturan esnaf kış bahçesini sökecek, kendisi kaldırmazsa İBB ve Adalar Belediyesinin oluşturduğu ekiplerce yıkılacak denilmiş’, esnaf ise bize gelmeden önce Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik’in kendi mekanının kaçak kış bahçesinin sökülmesi gerektiğini belirtmiş, Engin Çelik ise ‘gücü yeten her kimse gelsin kaldırsın’ diyerek İBB’ye meydan okumuştu.

Engin Çelik: “Kimse karışmayacak”

Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik’in ise Adalar Belediyesinin kendisine bağlı zabıtalarına hiç kimsenin bu işe karışmayacağını, İBB’nin ne yaparsa yapsın dediği öne sürülmüştü. Konuşulanlar doğru çıktı. Bugün Çelik’in dediği gibi Adalar Belediyesi Zabıtaları hiçbir işe karışmadı. Sudan çıkmış balık gibi ortada kalan İBB Zabıtaları ise Adalara gelme amacı olan kış bahçelerini kaldıramadı.

Polis müdahale etti

İBB zabıtaları bu sefer, ‘kış bahçelerini kaldıramadık, bari gelmişken bir şeyler yapalım görünelim, akülü araçları yasak olan yerlere sokmayalım, masa sandalyeleri kaldıralım’ diyerek gelmişken bir iş yaptık görüntüsü vermek için sokak aralarında esnafın araçlarını durdurarak akülü araçları yasak bölgelere sokmadı. Bunun sonucu Adalılar ile İBB memurları arasında tartışmalar yaşandı. Çıkan tartışmalara polis müdahale etti.

Hiç kimsenin kış bahçesini kaldırmayacağını, Adalara çıkarma yapacak olan İBB’nin de vatandaşla, esnafla karşı karşıya kalacağını, bunun tek müsebbibinin de Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik olacağını önceki haberimizde belirmiştik. Dediğimiz gibi de oldu. İBB ile halk karşı karşıya geldi, tartışmalar yaşandı, yaşanan tartışmalara polis müdahale etti.

Biz bu filmi daha önce görmüştük. Hatırlanacağı üzere İBB, kaçak akülü araçları toplamak için 100 kişilik bir ekiple Büyükada’ya çıkarma yapmış ancak akülü araçları toplama yerine TÜGVA’nın yerini boşaltmak istemişti.

Ne diyelim, İBB’nin sözünü geçiremediği, her işte İBB’yi vatandaşla karşı karşıya bırakan Adalar Belediyesi Başkan Yardımcısı Engin Çelik’i zabıtalarla halkı karşı karşıya bırakıp amacına ulaştığı için tebrik edelim..!

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. andrea dorya 2 dedi ki:

    İBB Adalarda ibb oldu.
    Akülü araçlar, kiralık bisikletler, işgaliyeler yedi bitirdi ibb’yi.
    Küçücük ilçeyi yönetemeyen ülkeyi mi yönetecek?
    Adalar ilçesi ve Büyükşehir farklı partilerde olduğu zamanlarda bile böylesine kaos yaşanmamıştı.