Büyükada’nın mezarlık sorunu çözüldü

Büyükada’nın mezarlık sorunu çözüldü
Yayınlama: 24.05.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:13
A+
A-

Mezarlıkta defin yeri biten Büyükada Müslüman Mezarlığının bulunduğu bölgede yeni bir alan için verilen mücadele sonunda karşılığını buldu.

Büyükada'nın mezarlık sorunu çözüldü

Büyükada Müslüman Mezarlığında artık yeni bir defin yapılabilecek parsel kalmamış, Büyükadalılar cenazelerini Burgazadası’na defnetmek zorunda kalmıştı. Başta Ak Parti İlçe Başkanı Sina Şen ve Ak Parti Adalar ilçe teşkilatının gayretleriyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı mezarlığın yanındaki orman arazisini mezarlık olarak tahsis etti. 

Sorunun çözülmesi için emeği geçenleri unutmamamız gerekiyor. Başta Ak Parti Adalar İlçe Başkanı Sina Şen olmak üzere, Büyükada Maden Mahallesi Muhtarı Rafet Garip, Ak Parti eski meclis üyesi Müslüm Şahin, soğuk kış günü bizi kırmayarak mezarlığa kadar çıkıp sorunu gündeme taşımamızda yardımcı olup röportaj veren Hikmet Eliz, Ziya Baran ve İsmail Baysal, mezarlık sorunun ulusal basına taşıyan Sabah gazetesinin usta yazarı Barış Savaş’a teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Ak Parti Adalar İlçe Başkanı Sina Şen ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “20 Mayıs 2022 tarih ve 17 nolu il umumi hıfzıssıhha kurul kararı ile Büyükada Orman arazisi için de 1.006 m2 yeni mezarlık alanı uygun görülmüştür.” İfadelerine yer verdi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 3 Yorum
  1. Dalgıç dedi ki:

    Mezarlık sıkıntısının giderilmesi iyi olmuş ama bazı teknik eksiklikler var , misal 3 E’den biri ölse toprak kabul etmeyeceği için üzerine ağırlık konulması düşünülmemiş, dalgıçın kaçak olduğu için dõkemediği betonları vardı,zarar ettim diye bağırıp duruyordu,o betonları bu mezarlar için değerlendirebilir.

  2. andrea dorya 2 dedi ki:

    AKP en güzel becerdiği işi Büyükada’da da becermiş. Hayattayken gömdükleri yetmiyormuş gibi ölünce de güzel gömüyorlar.

  3. akif dedi ki:

    Ada gazetesinden büyük hizmet. Yeni açılan yerler bitince ne olacak? Ormanlık alanlar tekrar mı mezarlığa çevrilecek? Ormanlık alanların tümü mezarlık olana kadar devam edelim, güzel mantık.