Hangi güç Büyükada’daki bu illegal oluşumu koruyor?

Hangi güç Büyükada’daki bu illegal oluşumu koruyor?
Yayınlama: 22.05.2024
Düzenleme: 22.05.2024 10:40
A+
A-

Büyükada’nın arka tarafında, bir plajın üst tarafında ormanlık alanda kalan yerde kurulan lüks çadır kente bu zamana kadar herhangi bir müdahalenin yapılmaması, çadırkentin arkasında kimin olduğu sorularını sormamıza sebep oluyor! Kimsenin dokunmadığı yerin arkasında kim veya kimler var?

SİT Alanı ve özel Çevre Koruma Bölgesi (ÖÇKB) sokulan Adalar’da Milli Emlak’a ait olan yerde büyük lüks çadırların kurulduğu, çadırlarda insanları konakladığı ve ticari faaliyetlerde bulunulduğu görülüyor.

Adalar’da böyle yapılaşma olması mümkün değil. SİT Alanı ve özel Çevre Koruma Bölgesi (ÖÇKB) sokulan Adalar’da ormalık alanlara bu tip yapılar ve ticari alanlar kurulamaz.

Edindiğimiz bilgiye göre, kaçak olarak kurulan yapılar yıkılmış gibi tutanak tutluduğu ve bunun da Adalar Belediyesi bilgisi dahilinde yapıldığı iddia ediliyor. Çünkü Milli Emlak Müdürlüğü buralarda böyle yapılaşmaya izin veremeyiz ve yıkılması gerekiyor dediği biliniyor…

Adaların yeni başkanı Ali Ercan Akpolat’ın Madam Marta Koyu’nda Vakıflar Müdürlüğü’ne ait yerde denize dalarak yaptığı basın açıklaması şovu, Heybeliada Çamlimanı’nı istila eder gibi konser alanı olamayan yerde izinsiz verdirttiği, konserde oynadığı, sanatçısına da İBB’nin 500 BİN TL ücret ödediği söylenen konser gibi bu illegal oluşumun oluğu yerde, daha önceleri sosyal medya hesaplarında paylaştığı elinde av tüfeğiyle avladığı domuz görüntülerinin benzerini beline/eline av tüfeğini alarak burada da bir basın açıklaması yapıp yapmayacağı merak konusu?

Öyle ya; denizlerdeki oluşabilecek olumsuzlukları denize dalarak protesto etmesi, izinsiz istila ettiği Heybeliada Çamlimanı’nda verilen konserde oynamasına baktığımızda, ormanlık alanda da beline/eline av tüfeği alıp bir basın açıklaması yapmasını beklememiz gayet doğal!

Aşağıda sorduğumuz sorulara ilgili kurumlardan veya muhattabından bir cevap bekliyoruz.

  • Bu yapılar hâlâ ayakta olduğuna göre arkasında kim var? Bu kişiler devlet memuru mu?
  • Adalar belediyesi eski başkanı Erdem Gül, yardımcısı Engin Çelik’in göz yumduğu söylenen illegal yapılaşmasının arkasında daha büyük kim var?
  • Adaların eski kaymakamı Mustafa Ayhan bu işin nedesinde? Bu illegal oluşumla bir bağlantısı var mı?
  • Görev süresi boyunca 5 sene neden buraya müdahale etmedi veya etti de bizim mi haberimiz yok?
  • Adaların eski kaymakamı Mustafa Ayhan’ın buranın sahibi ile ticari veya değil herhangi bir bağlantısı var mıdır?
  • Yarın buranın yanına veya başka bir ormanlık alana birileri gelip aynı oluşumu yapmaya kalksa ne diyeceksiniz? Çünkü bu çadırlar şuan bu tip illegal oluşumlara emsal teşkil ediyor.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. yabanci dedi ki:

    yazik yazik adalarda işgal altinda tipki güzelim trakyami işgal ettikleri gibi