İçişleri Bakanı Soylu’nun Büyükada ziyareti ardından konuşulan iddialar!

İçişleri Bakanı Soylu’nun Büyükada ziyareti ardından konuşulan iddialar!
Yayınlama: 21.09.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:15
A+
A-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Büyükada ziyaretinin ardından bazı iddialar ortaya atıldı. İddialara sebep olan kişi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 2018 yılında hakaretten gözaltına alınan ve Adalar Polis Derneği’nden kovulan Osman Öztürk…

İçişleri Bakanı Soylu’nun Büyükada ziyareti ardından konuşulan iddialar!

Öncelikle 2018 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret eden, 1.5 gün gözaltında kaldıktan sonra şartı serbest bırakılan Osman Öztürk’ün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanında ne işi var? Anladığımız kadarıyla bu konu Soylu’ya bildirilmemiş.

Yakın bir zaman önce Adalar Belediyesinin mali işlerini takip eden, hakkında bir takım iddialar bulunan, Adalar’da  KAYYUM raporu dediğimiz müfettiş raporunda adı geçen Mali Müşavir Osman Öztürk, sosyal medya hesabından yayınladığı bir karikatürde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla Adalar Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla 1.5 gün gözaltına alındıktan sonra şartlı olarak serbest bırakılmıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaretten göz altına alınan Öztürk, Adalar’da sağda solda İçişleri Bakanı Soylu’yu kendilerinin adaya davet ettiği masajı vererek bakanı bir otelde ağırladığını, geldiğinden ne Adalar İlçe Emniyet Müdürü’nün ne Kaymakamın haberi olduğunu, İçişleri Bakanı Soylu ile Büyükada’da Lunapark dediğimiz yere kadar yürüdüklerini, burada Bakanla çay içtiklerini sonra kaldıkları otele geri döndüklerini, daha sonra Bakan Soylu’nun Adalar İlçe Emniyet Müdürü ve Adalar Kaymakamını otele çağırttığını, her iki kamu görevlisini ayakta hazır ol da beklettiğini, bakanın İlçe Emniyet Müdürü ve Adalar Kaymakamını masaya oturtmadığını, Bakan Soylu’nun Adalar Kaymakamı Dr. Mustafa Ayhan’a dönerek “Hayırlı olsun. İYİ Parti’den Adalar Belediye Başkan Adayı olacakmışsın” diye konuştuğunu söylediği öne sürüldü. Demek ki Cuma gece yarısı Büyükada’ya gelen Bakan Soylu’yla bu konular konuşulmuş…

Öncelikle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kamu görevlilerini ayakta tutup küçük düşürecek bir insan değil. Öğrendiğimiz kadarıyla da Öztürk doğruları konuşmuyor. Çünkü olay tam tersi. Emniyet Müdürü ve Kaymakamla gayet samimi bir ortamda konuşma yapılmış. Öyle ayakta tutmak diye bir şey söz konusu değil.

Bu iddiaların bir an doğru olduğunu kabul edelim. Osman Öztürk, Bakan Soylu’nun eşiyle birlikte kafa dinlemek için geldiği Adalar ziyaretini kullanarak daha önce yaptığı gibi, Adalar’da hakim ve savcıların omuzuna kolunu atarak sosyal medya hesaplarından fotoğraflar paylaşan ve hepsi arkadaşım imajı vermesine benzer sanki İçişleri Bakanını kendisinin çağırdığı imajı vererek Adalılara “Bakın İçişleri Bakanı Arkadaşım bir işiniz varsa hallederim” diyor. Her ezik, yada kaybedecek bir şeyi olmayan vatandaş dikkatleri üzerine çekmek için bu ucuz, kolay yolu kullanıp öne çıkmaya çalışır.

Osman Öztürk ve yanındakiler kimdir? Hangi amaca hizmet ediyorlar? Gittikleri Amerika Birleşik Devletleri’nden malum kişiden aldıkları talimatla Adalar’da kamu düzenini bozmak mıdır amaçları? Adalar’da yaptığı dedikodularla devlet çalışanlarını halkın gözü önünde küçük düşürmeye çalışılmasının başka ne gibi bir açıklaması olabilir?

Bu ve buna benzer kişileri deşifre edip vatandaşı kandırmalarının önüne geçilmesi gerekiyor. Hiçbir bakan ne idüğü belli olmayan şahısların davetiyle bir yere gelmez. Bu şahısların yönlendirmeleriyle iş yapmaz. Bunu bütün Adalılar iyi bilsin. Böyle oyunlara gelmeyin.

Şükrü ABANOZ

İLGİLİ HABERLER


Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 5 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.