Mert’in kolu gitti ambulans geldi!

Mert’in kolu gitti ambulans geldi!
Yayınlama: 07.09.2013
Düzenleme: 15.09.2013 07:52
A+
A-

Mert’in kolu gitti ambulans geldi!

 

Mert’in kolu gitti ambulans geldi!

Heybeliada’da Ali Mert’in ambulans yokluğundan kolunu kaybemesinin ardından adaya ambulans verildi. Ancak adalılar hizmetin kalıcı olmayacağı kaygısı yaşıyor

 

Heybeliada’da 11 Ağustos’ta geçirdiği kazanın ardından saatler sonra hastaneye ulaştırılabildiği için kolu kesilen ve halen hayati tehlikesi devam eden Ali Mert Baltacı’nın ardından adaya tam donanımlı bir ambulans verildi. Heybeliada’da yaşayanlar ise sağlık hizmetinin halen mesai saatleri içinde geçici görevlendirmeyle adaya atanan sadece bir aile hekimi tarafından sağlandığını, acil durumlar için verilen ambulansın ise kalıcı olmasını istediklerini vurguladı.

Şimdilik 24 saat hizmet veriliyor
Sağlık Bakanlığı geçen günlerde Heybeliada’ya tam donanımlı ve 24 saat görev yapan bir ambulans gönderdi. Adanın sağlık ocağının önünde bekleyen ambulans yaz dönemi nedeniyle 24 saat hizmet verirken sürekli 2 acil tıp teknisyeninin hazır bulunduğu öğrenildi. Fakat adada yaşayanlar sorunlarının geçici bir çözümle geçiştirildiğini ve yaz sezonunun ardından ambulansın da mesai saatleri içinde çalışmasından endişe ettiklerini vurguladı. Heybeliada Forumu’ndan Ömer Süvari, “Tam donanımlı bir ambulans Heybeliada’nın sağlık hizmeti ihtiyacını karşılamayacaktır. Yaz sonunda kara ambulansının görev saatinin düşmemesini, deniz ambulansı hizmetinin kesintiye uğramamasını ve tüm adalar için kapsamlı bir sağlık hizmeti uygulamasının ve donanımlı bir hastanenin gündeme gelmesini istiyoruz. Adalardaki sağlık hizmeti eksikliği sürekli can kayıplarına ve kalıcı sakatlıklara yol açıyor. Adalar bizim yaşam alanımız ve Adalar’ın hepsinin sağlık hizmeti alması gerekiyor. Sadece Heybeli’ye bir ambulans verilmesi sorunu gidermiyor” dedi.

GÖKHAN KARAKAŞ İstanbul

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version