Adalar DSP İlçe Başkanı’ndan AKP Meclis Üyesine kafa karıştıran sorular!

Adalar DSP İlçe Başkanı’ndan AKP Meclis Üyesine kafa karıştıran sorular!
Yayınlama: 28.03.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:18
A+
A-

Büyükada’daki eski fayton bekleme alanındaki skandal olaylar ve iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Bazı gurupların alanı ele geçirme planının ortaya çıkmasından sonra, DSP İlçe Başkanı’ndan AKP Meclis Üyesine cevaplanması için kafa karıştıran sorular geldi.

Adalar DSP İlçe Başkanı'ndan AKP Meclis Üyesine kafa karıştıran sorular!

Hatırlanacağı üzere, ‘panayır alanına döndüreceğiz’ sloganıyla büyük bir rant alanına çevrilmek istenen ve düzenleme adı altında bir yarışma açılan Büyükada’daki 150 yıllık ulaşım alanı olan eski fayton bekleme alanının etrafındaki dükkanların Ak Parti Adalar Belediye Meclis Üyesi İsmail Hakkı Durmuş tarafından kiralandığı ortaya çıkmıştı. Alanla ilgili planlardan kimsenin haberi olmadığı dönemlerde, AK Parti Meclis Üyesinin bu alanın etrafındaki dükkanları kiralaması kafalarda soru işaretleri oluşturmuş ve gazetemiz tarafından haber yapılmıştı.

Kafaları karıştıran sorular ise DSP İlçe Başkanı Murat Pekin’den geldi. Pekin, kamu adına Adalar Belediyesi Meclis Üyesi İsmail Hakkı Durmuş’a cevaplaması için sorular sordu.

Telefonla ulaştığımız DSP İlçe Başkanı Murat Pekin: “Büyükada fayton meydanı projesi diye bir proje dayatılıyor. Gerçi bir önceki size verdiğim beyanatta bunun ne olduğunu, arkasında kimin olduğunu anlatmıştım. Şimdi ahlaki olarak bir soru soruyorum. Zira ben konumum gereği bunları sormak zorundayım. Ortaya çıktığı üzere bütün adalıların rızası hilafına bu meydandan ulaşım araçları kaldırılmak isteniyor ve anlaşılıyor ki burası için birtakım gizli saklı işler yapılmış. Bir Belediye meclisi üyesinin ticaret yapması da en doğal halkıdır. Ancak şimdi gelinen noktada, Ak Parti Adalar Meclis Üyesi İsmail Hakkı Durmuş’un bu meydandaki dükkanların neredeyse tamamını kiraladığı konuşuluyor. Bu konu uzun zamandır neredeyse bütün adalıların gündeminde. Geldiğimiz noktadaki durum ise, “Ne yani ben ticaret yapamam mı” durumu değildir. Bir seneden beri tüm işyerleri kapanırken bu arkadaş buranın neredeyse tamamını kiraladıysa ortada tuhaf bir işler dönüyor demektir. Kendisi Ak Parti Meclis Üyesi. Yani kamu görevi yapıyor.

O zaman şu sorulara açıkça net olarak cevap vermek zorunda;

1- Kendisi bu meydanda kaç adet dükkan kiraladı? (Tapu ve kapı numarası bilgileriyle)
2- Bu dükkanların kirası olarak yıllık toplam kaç Türk lirası ödedi?
3- Bu dükkanlarda ne iş yapacak?

Ben en azından bu üç soruya kamu adına cevap bekliyorum.
Zira bu soruları CİMER üzerinden Ak Parti İlçe Başkanlığı’na da sorardım ki muhakkak soranlar olacaktır. Ancak bu sıkıntının Ak Parti İlçe Başkanlığı tarafından da paylaşıldığını tahmin ettiğim için buradan direkt olarak kendisine soruyorum. Zira vereceği cevapla kendi teşkilatını da rahatlatacaktır. Bence en doğrusu bu cevabı nisan ayı belediye meclisinde gündem dışı bir konuşma yaparak açıklaması ve o konuşmayı yazılı olarak dağıtıma vermesi de en şık davranış olacaktır.
” dedi.

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 8 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.