Büyükada’daki 150 senelik ulaşım merkezi FETÖ’cülere peşkeş mi çekiliyor?

Büyükada’daki 150 senelik ulaşım merkezi FETÖ’cülere peşkeş mi çekiliyor?
Yayınlama: 24.03.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:18
A+
A-

Büyükada Fayton Meydanı düzenlenmesi adı altında açılan yarışmanın arkasında korkunç bir plan olduğu iddia edildi.

Büyükada'daki 150 senelik ulaşım merkezi FETÖ'cülere peşkeş mi çekiliyor

Büyükada fayton meydanının tasarlanması olan, Büyükada Fayton Meydanı Kentsel Tasarım Yarışması adı altında açılan yarışmanın yapılacağı yer olan eski fayton meydanı, şimdiki İETT araçlarının bekleme yeri olan alan düzenleme adı altında iddiaya göre FETÖ‘cülere peşkeş çekileceği ve alanın boşaltılmaya başlandığı belirtildi.

Hatırlanacağı üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), UKOME’nin aldığı karar gereği Adalar’da toplu taşıma işini yapan faytonları kaldırıp ulaşımı elektrikli araçlarla yapmaya başlamıştı. Bu kapsamda fayton bekleme alanının ortasında bulunan Adalar Belediyesine ait yapının, İBB’nin elektrikli araçların şoförlerin ihtiyaçları için kullanılması planlanmış ve bu doğrultuda Adalar Belediyesine bir yazı yazarak alanın ve yapının bu amaçla kullanılması için İETT’ye tahsis edilmesini talep eden yazıyı Adalar Belediyesine göndermişti.

İBB, Adalar’da toplu taşıma işini yapan elektrikli araçların şoförlerin ihtiyaçlarını görmesi için alanın ve yapının İETT’ye tahsis edilmesini isteyen yazıyı Adalar Belediyesi Başkan Yardımcısı Engin Çelik’in iki ay sümen altı ettiği ve imzalanmadığı ortaya çıkmıştı.

Panayır alanına döndürülmesi adı altında planlanarak büyük bir rant alanına çevrilmek istenen eski fayton bekleme alanındaki dükkanları Ak Parti Adalar Belediye Meclis Üyesi İsmail Hakkı Durmuş’un kiraladığı ortaya çıkmış, İsmail Hakkı Durmuş’un Adalar Belediyesi’ndeki gizli ortağı ise Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik’in olduğu iddia edilmişti.

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz DSP İlçe Başkanı Murat Pekin ise olayın çok vahim boyutlarda olduğunu ve Adaların birtakım kişilere peşkeş çekilmeye çalışıldığını belirtti.

Pekin: “Büyükada’nın 150 senelik ulaşım merkezi, İBB den proje parası alma hayaline düşen üç beş tane aç mimar bozuntusu ve onları öne süren, beş sene evvel fare gibi ülkeden kaçan bir Fetullah yanaşması tarafından ortadan kaldırılıyor. Bu adanın ana merkezi iskele meydanıdır. Yaşlısı engellisi, alışveriş yapanı vapur yada motordan ineni, bu meydandan faytona biner evine giderdi. Geçen sene faytonlar kaldırılınca İBB doğru bir kararla araçların bekleme merkezini burası yaptı. Zaten herkes biliyor önce denenen, çınar meydanı yada karakol önü bu işe cevap veremedi. Şimdi özellikle birisi, el altından üç beş tane aç mimar bozuntusunu kullanarak buraya araçların olmayacağı bir proje yaptırmaya başladı.
Ada halkına sorun bakalım halk bu araçların buradan başka bir yere taşıtılmasına razı mı? Hadi koyun bir sandık görelim. Yani Almanya’ya kaçan üç paralık bir Fetullah yanaşması hâlâ adadan elini çekmeyecek, üç beş tane aç mimarı kullanıp adalıların rızası hilâfına kafasına göre o meydanı dizayn edecek, bu arada da o meydandaki yerleri kendisine rant kapısı yapacak. Biz de bu işe eyvallah diyeceğiz. Bu ülke bu adalar bu kadar ucuz değil. Gereği neyse yapılır kimse merak etmesin
.” dedi

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 3 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.