Kaçak iskeleci hakkında suç duyurusu!

Kaçak iskeleci hakkında suç duyurusu!
Yayınlama: 23.04.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:13
A+
A-

Adalar’daki kaçak iskeleleri yapan, İYİ Parti’den CHP’ye geçen çakma CHP’li Meclis Üyesi Haluk Derman hakkında Burgazadası’ndaki çevre katliamı ile ilgili yaptığımız üç haberi duyarlı bir vatandaş Adalar Cumhuriyet Başsavcılığına taşıdı.

23 Mart 2022 tarihinde “Burgazadazı’nda doğa katliamı! Burgazadalılar tepkili”, 2022 günü yayınlanan “DERDİNİ SÖYLE DERMAN OLAYIM” haberi ve aynı sitenin 03 Nisan 2022 bunu yayınlanan “Adaları Moloz Adasına Çevirdiler” haberleri ile ilgili olarak suç duyurusunda bulunuldu.

Hatırlanacağı üzere, Burgazadası’nda 6 numara olarak bilinen ve İndos’a paralel uzanan kıyı şeridi, (Halk Plajı) Adalar Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Haluk Derman’ın yaptığı ve bir ara mühürlenen, sözde tadilat ve güçlendirme adı altında yapılan inşaattan çıkan inşaat atıkları ve molozlar sahile dökülmüş, İnşaatın deniz tarafına bakan tarafındaki çalışmalar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekiplerince durdurularak mühürlenmiş ancak tutanak inşaat yetkililerinde sökülmüş, kurumlarda seyretmişti!

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. Bilgi dedi ki:

    BURGAZADA İNDOS MEVKİİNDEKİ YASADIŞI İNŞAAT İLE GELİŞMELERE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME VE BİR ÖNERİ:

    Daha önce, Burgazada Barbaros Hayrettin mevkii no.21’deki (24pafta/72 ada/7 parsel) yasa dışı iskele inşaatı ve kıyı tahribatı ile ilgili 24 Mart 2022 günü bilgilendirme yapılmıştı. Son olarak, 23 Mart 2022 günü İl İklim Değişikliği Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünce inşaatın durdurulduğuna dair tutanak düzenlenmişti.
    23 Mart 2022 sonrasında Parsel içindeki inşaat faaliyeti, kıyıda, inşaattan çıkan molozun doldurulmasıyla oluşturulan alan lojistik amaçla kullanılarak bir süre daha devam etmiş, sonra durmuştur. 22 Nisan 2022 günü (bugün) parsel içinde yeniden çalışma başlatıldığı gözlemlenmiştir. Hukuki süreç kısaca özetlenecektir. Ancak bu güne kadar başvurulara yazılı cevap verilmemiştir. Burada aktarılan bilgiler karşılıklı görüşmeler sonucu edinilmiştir.
    Başvurular sonrasında Üç kişi hakkında Adalar C.Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştır. Bu kişilerin hiçbiri kamu görevlisi değildir. İnşaatın 23.02.2022 tarihli ruhsatı iptal edilmiştir. Parsel içindeki çalışmanın bir süre daha devam edip sonrasında durmasının nedeni budur. Koruma kurulu tarafından onaylanan ilk proje havuz yapımını kapsamaktayken iptal sonrası sunulan proje havuzsuz olarak kurulun onayından geçmiş, proje havuz çıkartılarak yenilenmiştir.
    Kıyıdaki tahribatın giderilmesi, kıyının eski haline getirilmesi, iskelenin ortadan kaldırılması ile ilgili; Adalar Belediyesi ve Adalar kaymakamlığı ile görüşülmüş, İskelenin Adalar Belediyesi tarafından kaldırılacağı, bunun için İBB’nin fiziki desteğine ihtiyaç olduğu, yazılı taleplerde bulunulduğu, desteğin sağlanmasıyla iskelenin kıyı kanunu uyarınca derhal kaldırılacağı, kıyının eski haline getirilmesi için, alanın İl İklim Değişikliği Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetki alanında kalması nedeniyle bu kurumun onayına ve yönlendirmesine ihtiyaç olduğu, son aşamada bu konudaki yazışma sürecinin de tamamlandığı, yetkili kurumun, Adalar Belediyesi’nin kıyının molozlar temizlenerek eski haline getirilmesi talebine onay verdiği aktarılmıştır.

    ÖNERİ : Adaların Doğal ve Kültürel Varlıklarının korunması için, bağımsız bir hukuk komisyonu oluşturulmalıdır. Komisyon Üyeleri çalışmalara gönüllü katılmalıdır. Bu komisyon Kent Konseyi, Mahalle meclisi veya belirli bir parti, dernek, vakıf vb himayesinde değil, Doğrudan Demokratik Katılımla oluşmalıdır. Bu amaçla önümüzdeki günlerde uygun bir parkta bir araya gelinerek öneriler tartışılmalıdır.